Veel gestelde vragen

Hieronder tref je een overzicht van de veelgestelde vragen door werknemers en werkzoekenden. Staat je vraag er niet tussen, laat ons dit weten.

1. Ik heb een interessante vacature gezien op jullie site. Hoe kan ik solliciteren?

Je kunt reageren op een vacature via de oranje button 'Solliciteren'. Door middel van een sollicitatieformulier wordt je reactie naar de desbetreffende vestiging verstuurd. Ook kun je telefonisch contact opnemen met de vestiging waar de vacature openstaat. Je vindt de contactgegevens onderaan de vacature.

2. Krijg ik het altijd te horen als jullie mijn cv aanbieden aan een opdrachtgever?

Ja, wij zullen altijd eerst met jou overleggen voordat wij jouw cv voorleggen bij een opdrachtgever. Zo weten we zeker dat jij de baan leuk vindt en kunnen we jouw motivatie voor de vacature doorgeven aan onze contactpersoon bij de opdrachtgever.

3. Waarom moet ik langskomen voor een intakegesprek?

Een persoonlijk intakegesprek geeft jou de mogelijkheid om je wensen en ambities kenbaar te maken. De consultant kan aan de hand van een persoonlijk gesprek een inschatting maken wat voor soort bedrijven of banen bij je passen.

4. Hoe verloopt een intakegesprek? Word ik ook getest?

Ja, voorafgaand aan het interview zal de vestiging je een link toesturen waardoor je het Competentie Compas (een soort test) kunt invullen. Bij het invullen van het Competentie Compas zijn geen goede of slechte antwoorden mogelijk.

Op de vestiging worden de resultaten die jij hebt ingevuld in een rapport verwerkt en tijdens het gesprek besproken. Het rapport geeft een beeld van jouw competenties/ kwaliteiten. Tijdens het persoonlijke gesprek wordt er, aan de hand van je cv en de resultaten uit het rapport, in kaart gebracht naar wat voor baan je zoekt, in welke branche, fulltime of parttime, je salarisindicatie, wat voor arbeidsvoorwaarden of doorgroeimogelijkheden je wenst etc. Het gesprek duurt ongeveer een uur en aan het einde van het gesprek wordt er meteen gekeken of er geschikte vacatures voor je zijn.

5. Wat moet ik meenemen voor een intakegesprek?

Voor een intakegesprek hebben wij je paspoort of identiteitskaart nodig. Daarnaast ontvangen wij graag van te voren je digitale cv.

6. Als ik interesse in een vacature heb, sturen jullie mijn aanvraag dan altijd door naar het betreffende bedrijf?

Wanneer je ingeschreven staat bij een van onze vestigingen, maakt de vestiging een inschatting of je voorgesteld wordt bij het betreffende bedrijf. Er wordt dan onder andere gekeken naar het soort bedrijf, de functie-eisen, de cultuur van het bedrijf en de arbeidsvoorwaarden. Wanneer deze overeenkomen met de door jou aangegeven ambities en wensen, én je aan de functie-eisen voldoet, stelt de vestiging je voor bij de organisatie.

7. Ik ben al bij ASA ingeschreven en ik heb gereageerd op een vacature. Wanneer krijg ik een reactie?

Omdat je al ingeschreven staat bij een vestiging, kan de vestiging snel inschatten of je wel of niet in aanmerking komt voor de vacature. Binnen een week kun je een reactie verwachten.

8. Wat zijn jullie selectiecriteria?

ASA richt zich bij selectieprocedures met name op je eventuele werkervaring en de aansluiting van jouw cv bij de vacatures op commercieel, financieel, administratief, communicatie, marketing en management ondersteunend gebied.

9. In welke banen bemiddelt ASA?

ASA heeft banen in heel veel verschillende branches. Van horeca tot logistiek, van retail tot zakelijke dienstverlening. ASA is gespecialiseerd op commercieel, financieel, administratief en management ondersteunend gebied. Dit betekent dat ASA actief is in uiteenlopende vakgebieden als marketing, communicatie, sales, HRM, finance, legal en managementsupport. Daardoor hebben wij voor vrijwel alle werkzoekenden uitdagende en passende vacatures.

10. Waarom zou ik me inschrijven bij ASA?

ASA is een organisatie die gespecialiseerd is in het begeleiden van talent. Door onze selectiemethodes kunnen wij studenten en professionals goed op weg helpen bij het zoeken naar een passende baan. Aan de hand van de persoonlijke gesprekken en het rapport, naar aanleiding van het invullen van het Competentie Compas, kunnen wij snel de match maken tussen jouw specifieke wensen, ambities en kwaliteiten én het aanbod op de arbeidsmarkt.

11. Wat voor arbeidscontract krijg ik als jullie een baan voor me vinden?

Dit is geheel afhankelijk van de wensen van de werkgever en de vacature. Er zijn een aantal mogelijkheden:

  1. Je kunt voor een bepaalde tijd een uitzendcontract krijgen via ASA en daarna op contract gaan bij de werkgever. Het eventuele contract bij de werkgever is afhankelijk van je functioneren en het doel van de vacature.
  2. De werkgever kan er ook voor kiezen om je meteen een contract aan te bieden voor bepaalde of onbepaalde tijd. Dan is er sprake van werving en selectie.
  3. Er is ook de mogelijkheid om gedetacheerd te worden. Dit houdt in dat ASA je een contract aanbiedt voor een bepaalde periode en dat je voor één of verschillende werkgevers komt te werken.

12. Hoe gaan jullie om met mijn persoonsgegevens? Wat is jullie privacybeleid?

ASA gaat zeer strikt met jouw gegevens om. Je gegevens worden in een systeem op de vestigingen verwerkt en uitsluitend door hen gebruikt. Wij verstrekken nooit zonder toestemming gegevens aan derden. Lees hier ons privacy statement.