Young Talent Factory

pexels-karolina-grabowska-4467687
  • Creëren van fit tussen student & organisaties
  • Workshops op maat
  • Inspirerende ervaren trainers
  • Via opleidingsinstellingen nauw contact met studenten

Zo trek je de aandacht van recruiters

20 september 2022

1. Richt je op ‘keywords’

Normaal gesproken begin je met een opsomming van de opleidingen die je gevolgd hebt en je werkervaring, dat ziet allemaal nogal hetzelfde uit voor een recruiter. Maar draai de volgorde van je cv eens om. Begin met het gedeelte over waar je goed in bent, een soort samenvatting van je kwaliteiten. Voordat je dat gaat doen, lees je de vacature nog een goed door. Wat verwachten ze van de medewerker, was is de functieomschrijving en welke woorden komen steeds terug. Pik er uit wat van toepassing is op jou en licht deze punten uit. Dan hoeft een recruiter niet ver te lezen voordat diegene gevonden heeft waar hij naar zoekt.

2. Maak goed gebruik van koppen

Tuurlijk maak je gebruik van koppen zoals werkervaring, opleidingen en diversen. Daar mag je best wat meer aandacht aan besteden. De koppen mogen wel uitgebreider en misschien heb je wel meer koppen nodig om alles goed te kunnen benoemen. Doe dat vooral, dat trekt alleen maar de aandacht van de recruiter die eens een keer wat anders ziet dan steeds dezelfde koppen.

3. Bij een bekend bedrijf gewerkt? Laat dat vooral naar voren komen

Heb je een baan of stage gehad bij een bekend bedrijf in jouw vakgebied? Besteed hier dan iets meer aandacht aan. Maak ze dikgedrukt of in allemaal hoofdletters, zodat ze opvallen. Een recruiter is echt wel nieuwsgierig als hij een bekende naam ziet staan, dan willen ze echt wel weten wat je daar dan hebt gedaan. Dan heb je toch weer iets langer hun aandacht weten te pakken.

4. Laat je persoonlijkheid niet links liggen

Een cv hoort eigenlijk alleen over werk te gaan en waarom jij de vacature zou moeten opvullen. Maar daar zijn er vast wel meer cv’s van. Laat je persoonlijkheid naar voren komen, laat zien wie jij bent. Heb jij bijvoorbeeld een vreemde hobby of ben je een echte ‘adrenaline junkie’? Vertel dit vooral, dit kan de recruiter net genoeg prikkelen om nog eens goed naar je cv te kijken.

Sollicitatietips

ENTHOUSIAST?
PLAN EEN GESPREK

Laat hier jouw gegevens achter.

Waar heb je interesse in? 
Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons Privacy Statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.