Wie is ASA?

ASA durft zichzelf te zijn. Dat zie je terug in alle collega’s én uitzendkrachten. Daadkrachtig, gedreven, persoonlijk én een vleugje humor. Dat zijn wij. Al 50 jaar weten wij het talent uit de markt te halen en belangrijker, aan ons te binden. We investeren in de relatie met onze flexkrachten. We leren onze kandidaten écht kennen en weten hierdoor wat hen drijft en motiveert. Lukt de invulling van een vacature niet op de normale manier? We vinden altijd een andere passende/creatieve oplossing! Daarnaast investeert ASA in digitalisering en innovatie. De wereld verandert en zo ook de wereld van Recruitment! ASA gaat daar in mee. Er wordt geïnvesteerd in online recruiters en er worden Growth Hackers opgeleid, om buiten de reguliere paden te kunnen recruiten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe digitaal ASA werkt en hoe wij omgaan met innovaties? Wij schreven er een trendpaper over.

Download de trendpaper Human touch, digital guided

Werken via ASA

ASA is dé specialist als het gaat om de bemiddeling van flexibele en vaste functies. Ook hebben wij de leukste bij- en parttime banen. Bij ASA werken veel studenten en young professionals omdat ons werkaanbod voor deze groep veelal erg aantrekkelijk is. Dat betekent niet dat wij ons op een bepaalde leeftijdsgroep richten. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht leeftijd!

ASA heeft ruim 15 vestigingen in meerdere steden. Ook zitten wij met ASA Campus bij een aantal onderwijsinstellingen in huis gevestigd waardoor wij rechtstreeks in contact staan met ruim 45% van het totale aantal hbo- en wo-studenten in Nederland. Vanaf de eerste studiedag communiceert ASA met studenten, zij zijn immers het talent voor de toekomst waar onze opdrachtgevers jaren lang plezier van kunnen hebben. ASA benadert de studenten in hun eigen wereld, via hun eigen platforms. ASA begrijpt wat hen beweegt en biedt hen meer dan alleen werk.

Ook na het afstuderen houden wij contact. Deze aanpak is onderscheidend en zorgt ervoor dat wij veel getalenteerde mensen aan ons weten te binden. Door te investeren in talent beschikken wij over een groot bestand met intelligente, gemotiveerde, hoogopgeleide en initiatiefrijke medewerkers van alle leeftijden.

Onze historie

ASA is onderdeel van Start People. Start People werd in 1977 opgericht als ‘Start Uitzendbureau’. Het was een samenwerking tussen de overheid, werkgevers en werknemers met als gezamenlijk doel om werkzoekenden aan het werk te helpen op basis van een uitzendformule. In het midden van de jaren negentig van de twintigste eeuw werden we een zelfstandig bedrijf en fuseerden in november 2003 met USG People. De opbrengsten van deze fusie worden via de Start Foundation gebruikt om projecten te financieren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In januari 2007 kregen ze de huide naam ‘Start People’. Onze vernieuwende werkwijze legde het fundament voor de groei van Start People tot één van de grootste, toonaangevende dienstverleners op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. USG People maakt sinds 2016 onderdeel uit van de wereldwijde organisatie Recruit.