Cv-building tips (versnel jouw talent)

Cv-building is het proces van het opbouwen van relevante werkervaring en nevenactiviteiten (zoals vrijwilligerswerk of workshops) om in de toekomst zoveel mogelijk kans te maken op die ene fantastische functie. Als je dit al tijdens je studie doet, heb je later ongetwijfeld een streepje voor op andere sollicitanten. Met deze cv-building tips versnel je jouw talent en maak je nog meer kans op jouw ideale baan.

Bestuursfuncties

Bestuursfuncties binnen studie-en studentenverenigingen laten zien dat je verantwoordelijkheidsgevoel hebt, beslissingen durft te nemen en mensen kunt aansturen.

Vrijwilligerswerk

Met vrijwilligerswerk laat je zien dat je gevoel hebt voor maatschappelijk ondernemen. Het feit dat jij, zonder financiële beloning, een bijdrage wil leveren aan de maatschappij zegt veel over jou als persoon.

Eigen bedrijf

Heb je een eigen bedrijf of werk je als freelancer/ZZP’er? Dit geeft aan dat je een ondernemend persoon bent, die risico’s durft te nemen en vol passie ergens naartoe wilt werken. Tip: schrijf op hoeveel tijd je per week in je eigen bedrijf stopt en hoe je dit eventueel kunt combineren met de baan waar je op solliciteert. Dat is voor je toekomstige werkgever belangrijk om te weten.

Topsport

Heb je tijdens je studie aan topsport gedaan? Vermeld dit ook op je cv! Sporten laat zien dat je doorzettingsvermogen hebt, en (afhankelijk van het type sport dat je deed of doet) dat je goed in teamverband kunt functioneren.

Trainingen, cursussen en workshops

Het volgen van relevante trainingen en cursussen laat zien dat je leergierig bent, het onderstreept je interesse in een bepaald vakgebied, en het laat zien dat je een duidelijk doel hebt waar je naartoe werkt.

De volgende stap: lees onze cv-tips.