8 algemene tips voor je cv

Met je cv wil je jouw potentiële werkgever prikkelen om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Met deze 8 algemene tips voor je cv is de basis in ieder geval al in orde. Als je ook de rest van ons stappenplan volgt, wordt jouw cv ongetwijfeld opgemerkt!

Houd het kort en bondig

De eerste uitdaging is om je cv zo kort, bondig in overzichtelijk mogelijk te maken. Een cv bestaat meestal uit maximaal drie pagina’s.

Pas je cv aan de vacature aan

Dit kun je doen door de bestandsnaam van de cv op de functieomschrijving aan te laten sluiten, en door relevante werkervaring en opleidingen te noemen.

Maak je cv op in een mooie lay-out

Hiermee laat je zien dat je er tijd aan hebt besteed. Een mooie lay-out hoeft trouwens niet meer heel veel tijd te kosten, met Prezi of Wordpress maak je zo een mooi cv. Tip: bekijk onze cv-voorbeelden!

Zorg dat je cv prettig leest

Kies voor een duidelijk, zakelijk lettertype en een lettergrootte dat prettig leest. Wij van ASA vinden Arial 10 of 11 bijvoorbeeld een goede keuze.

Hou het kort en krachtig

Zo is het voor de lezer makkelijk om jouw cv snel te lezen of al scannend door te nemen. Meer schrijftips? Lees: 10 schrijftips voor je cv.

Voorkom schrijf- en spelfouten

Je leest snel over een foutje heen. Laat dus, indien mogelijk, iemand naar je cv en je sollicitatiebrief kijken voor je het verstuurt.

Zorg dat je cv overzichtelijk is

Door zoveel mogelijk met koppen en opsommingen te werken is het duidelijk waar welke informatie staat. Zo kan de lezer jouw cv snel doornemen.

Verwerk je opleidingen en werkervaring in chronologische volgorde

Begin altijd met de meeste recente werkgever, opleiding en activiteit.

De volgende stap: bekijk inspirerende cv voorbeelden en templates.