Stappenplan: in 6 stappen een baan vinden via social media

Een baan vinden via social media is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het moet. Social media is namelijk niet alleen een handige tool voor werkzoekenden. Ook werkgevers gebruiken massaal social media om sollicitanten te ‘screenen’. Met dit 5-stappenplan vind je zó een baan via social media.

Zorg voor een representatief profiel

Ook op social media is het belangrijk om representatief over te komen. Wees je daarom bewust van alles wat je online zet (foto’s, links, teksten en filmpjes). Gebruik het liefst je eigen naam als gebruikersnaam en denk na over je profielfoto. Heb je daar hulp bij nodig? Lees ons artikel over cv dont’s en het beoordelen van je profielfoto.

Hoe wil jij gevonden worden?

Denk als een marketeer: welke doelgroep wil jij bereiken en hoe zoekt deze doelgroep? Zorg dat je woorden gebruikt waarop werkgevers zoeken en waarop jij gevonden wilt worden.

Netwerken, netwerken, netwerken

Social media is netwerken. En netwerken is al jaren de belangrijkste manier om een baan te vinden. De belangrijkste tip op social media: volg de bedrijven en personen voor wie jij graag wil werken. Zo ben je als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe vacatures.

Volg jouw favoriete uitzendbureau

Door een uitzendbureau te volgen op social media, ben je snel op de hoogte van nieuwe vacatures.

Werken via ASA 
Bovendien heeft werken via ASA verschillende voordelen: we hebben een groot landelijk netwerk, een breed aanbod aan startersbanen en bijbanen, we werken samen met verschillende topwerkgevers en we zijn er altijd voor je met sollicitatietips en werktips.

Zorg dat je regelmatig actief bent

Onderscheid je van andere werkzoekenden door regelmatig actief te zijn op social media. Maak een soort social media strategie voor jezelf: welke onderwerpen vind jij interessant en in welke branches wil jij graag werkzaam zijn? Houdt het nieuws over deze onderwerpen in de gaten en tweet of blog er zelf regelmatig over.

Benut de verschillende mogelijkheden van ieder platform

Ieder social media platform kent weer andere mogelijkheden. Zo is Linkedin handig om te gebruiken als vacaturebank of online cv, en zet je je sollicitatie-video of video-cv op YouTube.

Ook handig: plaats je cv op social media. In dit artikel lees je daar meer over.