Kledingtips voor je sollicitatiegesprek: wat trek je aan?

Het is een lastige vraag waarmee we allemaal wel eens voor de spiegel hebben gestaan: wat trek ik aan naar een sollicitatiegesprek? In dit artikel: gouden kledingtips voor je sollicitatiegesprek. Zó ga jij representatief, authentiek en zelfverzekerd naar je gesprek.

Stem je kleding af op de bedrijfscultuur

Vaak vind je meer informatie over de bedrijfscultuur op de website van het bedrijf (‘over ons’). Je kunt ook op het Facebook-, Linkedin-, of Instagramaccount van het bedrijf kijken.

Beter iets te formeel

Kom je op de website en op social media niets te weten over de bedrijfscultuur? Neem dan het zekere voor en onzekere: beter iets te formeel dan iets te casual.

Kies kleding waar jij je prettig in voelt

Cliché maar waar: als jij je prettig voelt in de kleding die je draagt, voel je je zelfverzekerd en prettig. Dat straal je uit en dat zal jouw sollicitatiegesprek beïnvloeden. Kies dus altijd kleding waar jij je fijn in voelt!

Zorg voor schone en gestreken kleding

Vlekken op je broek of een gekreukelde blouse? Not done op je sollicitatiegesprek.

Overdrijf het niet met sieraden en make-up

Draag niet teveel sieraden naar je sollicitatiegesprek. Zorg er ook voor dat de sieraden die je draagt niet opvallend of groot zijn. Ook teveel parfum of make-up kan storend zijn. Houd het subtiel!

Zet je pet of hoed af

Je toekomstige werkgever moet jouw gezicht goed kunnen zien, dat praat het makkelijkst. 

Check ons Pinterest-bord vol kledingtips

Op Pinterest hebben we de outfits geselecteerd die wat ons betreft perfect zijn voor een sollicitatiegesprek. Je kunt dit gebruiken ter inspiratie. Bekijk hier de kledingtips voor mannen en hier de sollicitatielooks voor vrouwen.  

Nu je outfit klaar is voor het gesprek, kun je onze andere tips nog eens doornemen. Bereid je bijvoorbeeld goed voor met deze voorbeeldvragen of leer van de sollicitatieblunders