Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Voedingsassistent

ASA Nijmegen

Standplaats
Nijmegen
Opleidingsniveau
HBO
Uren per week
24
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0030678

Heb jij een hart voor de zorg, ben je gastvrij en heb je daarnaast affiniteit met voeding? Dan hebben wij een nieuwe uitdaging voor jou!

Jij hebt als voedingsassistent(e) een belangrijke taak! Jij brengt namelijk het eten en drinken naar de patiënten. Hierbij kom je te werken op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Je zult dus ook direct contact hebben met patiënten. Jouw belangrijkste taken van deze (bij)baan zijn het aanbieden van gerechten en dranken, het registreren en het adviseren in de menukeuze. Daarbij vind je het leuk om een praatje te maken met de patiënt.

De werktijden zijn doorgaans van 07:00-13:45 (ochtenddienst) en 13:30-20:00 uur (middagdienst), maar kunnen soms ook korter zijn.

Hoe ziet jouw dag als voedingsassistent(e) uit?

Ochtenddienst: Je klokt in en start om 7 uur in je FoodforCare kleding in de keuken op de afdeling. Hier begin je met het voorbereiden voor de ontbijtronde zoals het koken van wat eieren, uitpakken van karren en temperaturen van voedsel.

Rond half 8 begin je aan de ontbijtronde, hierbij ga je langs de patiënten en breng je het ontbijt rond. Na de ontbijtronde is het tijd om het afval ene servies af te halen. Na een pauze van 10 minuten, bereid je de volgende ronde voor: smoothies! Deze FoodforCare smoothies ga je vervolgens langs brengen. Na een langere pauze haal je het servies en afval op van de smoothieronde en ga je je voorbereiden op de lunchronde. Na het langsgaan bij de patienten voor het uitserveren van de lunch, zit je dienst er bijna op. Als laatst nog een kleine overdracht aan de middagpool over de bijzonderheden van de ochtenddienst. Dan is het alweer kwart voor 2, alles is afgerond en de middagdienst staat klaar om het over te nemen. Uitklokken en je dienst voor die dag zit er op!

In de middag: Je klokt in en start om half 2 in FoodforCare kleding in de keuken op de afdeling.
Na de overdracht met de ochtenddienst ga je het servies en afval van de lunch afhalen. Hierna begin je met de voorbereiding voor de snackronde die om half 3 uur start.

Bij het uitserveren van de snacks vraag je ook al aan de patient wat hij/zij in de avond zou willen eten. Na de snackronde verricht je nog wat werkzaamheden en ga je vervolgens het servies en afval ophalen. Na een pauze van 10 minuten bereid je je voor op het avondeten en ga je om 5 uur de pannetjes uitserveren aan de patiënten. Even daarna ga je ook nog langs om wat drinken aan te bieden. Als laatst ruim je nog wat op, registreert nog wat in het zorgsysteem en zorg je dat je de keuken netjes achter laat. Om 20:00 uur zit je dienst erop: Uitklokken en je dienst voor die dag zit er op!

 • Je bent HBO/WO geschoold, bij voorkeur met een voeding/sociale/zorg achtergrond;
 • Je bent fulltime en flexibel inzetbaar;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent proactief, zelfstandig, zeer communicatief en sociaal vaardig;
 • Je bent bereid om cursussen te volgen op het gebied van voeding en diëtetiek;

In je beschikbaarheid is het belangrijk dat je:

 • Je bent beschikbaar (flexibel) voor 3 á 4 diensten per week;
 • Je kan minimaal één dienst werken in het weekend (zaterdag of zondag);
 • Je bent beschikbaar tijdens feestdagen zoals: Kerst, Pasen, Carnaval, 4Daagse etc.;
 • Je bent minimaal één jaar beschikbaar.

FoodforCare is een initiatief van jongeren met kanker (AYA), Maison van den Boer en werkt samen met het Radboudumc. Dit is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat deze voedingsformule introduceert en ook ziekenhuis-breed doorvoert. Zeven keer per dag gaat de voedingsassistent met gerechten langs bij de patiënten. De patiënt krijgt ter plekke uitleg over de ingrediënten en besluit dan wat hij lekker vindt. Het assortiment heeft een zeer breed aanbod van verse gerechten: shakes, smoothies, salades, soep, snacks en een warme maaltijd in een pannetje.

Je komt te werken in het Radboudumc, dit is een universitair medisch centrum gelegen in Nijmegen. Dit ziekenhuis streeft er naar voorop te lopen en een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Daar staat het verspreiden en vergroten van kennis en kunde bij centraal. Het ziekenhuis biedt ruimte voor een kleine 600 bedden, deze bedden zijn verspreid over 21 afdelingen.

Wat bieden wij jou?

Wij als ASA werven, selecteren en verzorgen de planning voor FoodforCare. Zodra jij deel van de pool uitmaakt heb je enerzijds de mogelijkheid om flexibel te werken en anderzijds de garantie op een mooie (bij)baan voor langere tijd. Verder heeft FoodforCare groei en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. We bieden je daarom (verplichte) cursussen aan, gericht op voeding en diëtiek. In combinatie met een fijn salaris, maakt dat dit een waardevolle (bij)baan is, die zeker niet zal misstaan op je CV!

De bruto uurlonen zijn als volgt:

 • €7,65 voor 17+ 18 jaar:
 • €8,74 voor 19 jaar;
 • €9,83 voor 20 jaar;
 • €10,93 voor 21 jaar en ouder.