Vakantiewerk: Cabin Search op Schiphol

Let op: dit is een zeer gewilde functie. Als vakantiewerk medewerker Cabin Search ga jij op Schiphol vliegtuigen controleren.

Dit is misschien wel een van de belangrijkste functies op Schiphol tijdens de maanden april tot en met augustus/september. Instromen is mogelijk vanaf april of mei. Jij controleert vliegtuigcabines, van de hoofdsteunen tot ruimbagage ruimtes. Het gaat om vliegtuigen die vluchten vliegen van en naar Amerika. De Amerikaanse wetgeving wil dat alle vliegtuigen gecontroleerd worden op voorwerpen die er niet thuis horen. Voorwerpen die een gevaar kunnen zijn voor passagiers. Je gaat met een team aan de slag, waarbij je alles grondig doorzoekt. Het is hard werken, alles moet binnen een bepaalde tijd gebeuren. Je bent dus lekker met je eigen team aan het knallen! Meer weten over dit vakantiewerk op Schiphol? Check de video.

Werktijden

Het werk gebeurt 7 dagen per week, maar we zoeken voornamelijk toppers voor de doordeweekse diensten van maandag tot en met vrijdag. Een dienst duurt gemiddeld 5,5 uur tot 6 uur. Starttijd tussen 06.00 en 08.00.

Schrijf je in

Regel je vakantiewerk

Cabine Search Schiphol

 € 12,17 per uur (ongeacht leeftijd)
 Reiskostenvergoeding OV 100%
 3 tot 4 diensten per week

Reageer

Voorwaarden

Voordat je aan de slag mag op Schiphol, moet je in aamerking komen voor een Schipholpas. Dit betekent dat je minimaal 8 jaar aaneengesloten ingeschreven bent in NL en geen strafblad hebt. Verder vragen we:

  • Dat je 3 tot 4 dagen kunt werken (liefst doordeweeks);
  • Dat je vanaf april of mei tot en met augustus (eventueel ook september) beschikbaar bent;
  • Dat je in de ochtend op Schiphol kunt komen (tussen 06.00 en 08.00);
  • Dat je niet langer dan 2 weken op vakantie gaat deze zomer;
  • Dat je bereid bent een screening te ondergaan.

Het begint pas in april, waarom moet ik me nu al inschrijven?

Ten eerste, het is een zeer gewilde functie. Ten tweede, het aanvragen van een Schiphol-pas duurt vaak wat lang. Dat komt doordat er een aantal zaken gecheckt moeten worden. Daarnaast moet je vóór je eerste dienst begint een screening en training gehad hebben.

Er zijn twee verplichte trainingen, één over de werkzaamheden (1,5 dag) en één over het veilig werken op Schiphol (VTC-training) (3 uur). De trainingsdagen over de werkzaamheden staan gepland op 18 en 19 maart. Overige data (april/mei) volgen nog. De VTC-training kun je zelf inplannen. De uren over beide onderdelen krijg je uitbetaald, zodra je jouw eerste dienst hebt gewerkt. 

Wat bieden we jou

Super leuk vakantiewerk waar je lekker kan bijverdienen! Je verdient € 12,17 per uur ongeacht je leeftijd én je OV kosten worden vergoed. Begin je voor 07.00? Dan krijg je nog een toeslag van 20%, dat is € 14,60 per uur. In het weekend krijg je een toeslag van 35%. 

Ook kun je werken op Schiphol op jouw CV zetten, dat staat lekker!

Reageer op deze vacature

Video Cabin Search