5 vragen aan...Denise van den Berg

foto maximilian

In de rubriek '5 vragen aan...' leer jij de collega's van ASA Talent beter kennen. Wat doen zij bij ASA?, wat maakt hun werk zo leuk?, en welke ervaring heeft het meest indruk gemaakt? Dit en meer lees je in deze interviewreeks.

Aan het woord: Denise van den Berg.  Growth  Hacker bij ASA.Zij zorgt op een innovatieve manier voor online groei en meer sollicitaties.

"Het inventieve en experimentele aspect van mijn baan vind ik heel leuk.  Daarnaast ben ik ook gek op cijfers en het vertalen van cijfers naar adviezen/rapportages. Daar ga ik heel goed op. "

Wat doe jij bij ASA?

Ik ben Growth Hacker bij ASA, dit betekent dat ik me voornamelijk bezig houd met online groei. Dit doe ik o.a. door het opzetten en analyseren van wervingscampagnes voor diverse klanten van ASA. Growth hacking is een combinatie van marketing, data, tools & techniek. Het gaat in deze rol vooral om experimenteren en A/B testen op diverse marketingkanalen en het analyseren van data. Door de vele experimenten die ik draai en het data-gedreven werken, kan ik onze advertising steeds meer en beter optimaliseren. 

Wat maakt jouw baan zo leuk?

Het inventieve en experimentele aspect vind ik heel leuk. Ik heb de vrijheid om nieuwe tooling uit te proberen en met leuke social media kanalen te werken zoals Instagram en Snapchat. Daarnaast ben ik ook gek op cijfers en het vertalen van cijfers naar adviezen/rapportages, dus daar ga ik ook lekker op 😉.

Kun je iets leuks vertellen wat je heb gedaan of meegemaakt met je collega’s?

Er worden bij ASA verschillende gezellige borrels georganiseerd, daar heb ik leuke herinneringen aan. Van een kleine vestigingsborrel tot en met een USG People feest in de AFAS Live met Maan en STUK TV. Zelf woon ik in de buurt van Nijmegen, dus het ASA feest tijdens de vierdaagseweek blijft eigenlijk de leukste. Op donderdag van de vierdaagse organiseren we daar vaak vanaf ’s middags al een gezellige dag voor kandidaten en klanten uit de buurt, een druk bezochte boel altijd! 

Wat is voor jou de grootste verandering sinds het uitbreken van corona in je werk of in je functie?

Ik deed al heel veel digitaal, maar dat is nu nog meer geworden. Voor corona zat ik veel in de auto naar meetings en ons hoofdkantoor in Almere, ik heb nu minder reistijd.

Welke ervaring in of tijdens je werk heeft het meeste indruk op je gemaakt?

Ik denk toch wel dat mijn leukste ervaring het Growth Hacking traineeship in 2018 is geweest. Ik mocht samen met 14 anderen als eerste van heel USG People dit traineeship van 6 maanden gaan starten, om growth hacking toe te passen in een recruitment organisatie. Echt pionieren. Een hele leerzame periode om op terug te kijken en ik ben nog altijd blij dat ik het heb gedaan!