Deventrade

Verschillende bedrijven zijn flink getroffen door de coronacrisis. Bas Roland van Deventrade deelde zijn ervaring met ons.

Bas Roland
Warehouse Coördinator bij Deventrade

''Als Deventrade willen we sterker uit de crisis komen dan dat we erin zijn gegaan. Dit is nu ons hoofddoel geworden. We hopen 2020 goed voort te kunnen zetten zodat we weer een beroep op ASA kunnen doen.''

Een van de grootste sportbedrijven in de Benelux en al 35 jaar een grote naam in de sportwereld. We hebben het natuurlijk over: Deventrade. Welke impact heeft de crisis gehad op Deventrade? En welke invloed heeft deze crisis gehad op de personeelsbezetting van Deventrade? We vroegen het aan Bas Roland, Warehouse Coördinator bij Deventrade.

Yogamatten, springtouwen en excercise ballen

Deventrade is als leverancier van sportartikelen actief in de sportwereld. De sportscholen, verenigingen en clubs hebben verplicht hun deuren moeten sluiten. Hierdoor stortte onze hele markt in en dit merken wij nog steeds. Wel zagen we de particulieren markt enorm groeien. Mensen gingen massaal thuis sporten. Yogamatten, springtouwen en excercise ballen vlogen als warme broodjes over de toonbank. In twee weken ging onze gehele jaarvoorraad erdoorheen. Hoewel deze nieuwe markt enorm aan het groeien was waren het niet de aantallen waar wij als organisatie van kunnen leven. 

Verschuiving van het hoogseizoen

Normaalgesproken zouden wij nu in het hoogseizoen zitten. Dan hebben wij, in samenwerking met ASA, tot wel 35 uitzendkrachten in ons magazijn lopen maar op dit moment niet één. Omdat het werk zo is afgenomen komen wij makkelijk uit met een kleine bezetting bestaande uit ons vaste personeel. Het is financieel echt een moeilijk jaar dus moeten we naar creatieve oplossingen gaan kijken. Op moment dat we extra personeel nodig hebben op een afdeling, bijvoorbeeld het magazijn, zullen we personeel van een andere afdeling hiervoor gaan inzetten. Er is helaas geen financiële ruimte om hiervoor extern personeel in te huren of in te zetten. 

Sportkleding in de zorg

Tijdens de crisis hebben wij nagedacht over hoe wij iets positiefs kunnen doen met ons merk. Er gingen verschillende verhalen rond over de kleding van artsen en verplegers, deze schijnen erg te zweten. Wij hebben toen een aantal zorginstellingen voorzien van kleding in de breedste zin, zoals bijvoorbeeld goed ademende ondershirts. Dit werd ontzettend goed ontvangen op verschillende social mediakanalen als Facebook, LinkedIn en Instagram.

Samen sterker

Al bijna drie jaar hebben wij een prettige samenwerking met ASA. Tijdens de crisis hadden we eens in de drie weken online contact om de ontwikkelingen en verwachtingen te bespreken. Als Deventrade willen we sterker uit de crisis komen dan dat we erin zijn gegaan. Dit is nu ons hoofddoel geworden. De maatregelen worden steeds meer versoepeld. Hopelijk openen sportscholen, verenigingen en club snel weer hun deuren zodat de vraag weer gaat toenemen, we 2020 goed kunnen voortzetten en dat we weer een beroep op ASA kunnen doen.