15 tot 20 jaar: de Digitiener komt eraan

Over millennials is al veel gezegd en geschreven, maar over de Generatie Swipe of de Digitieners - jongeren tussen 15 en 20 jaar oud - is minder bekend. Tijd om deze groep te leren kennen, want zij staan op het punt de arbeidsmarkt te veroveren. 

Deze Generatie Swipe vindt zekerheid minder belangrijk dan ontwikkeling en wil het liefst niet fulltime voor één baas werken. Ze zijn tech savvy, opgegroeid met social media en mobiele devices en gewend zichzelf via allerlei (online) kanalen te presenteren. Ze zijn creatief, flexibel, kunnen razendsnel schakelen en omgaan met de nieuwste tools. 

'Jongeren laten zich niet in een keurslijf stoppen'


Ook worden zij, net als millennials, sterk gedreven door ‘purpose’: een baan die iets bijdraagt aan de samenleving. Betekenisvol werk is dus belangrijker dan een hoog salaris. Kortom, de gemiddelde Digitiener laat zich niet in een keurslijf stoppen, maar wil zich blijven ontwikkelen. Ze vallen voor bedrijven die hen aan mooie projecten laten werken, aandacht hebben voor hun dromen en hierop inspelen.

Tip voor u als werkgever

De zoektocht van de Digitiener begint vaak op Google of social media. Ook solliciteren zij steeds vaker online of door hun cv via hun smartphone te uploaden. Wees dus zichtbaar op deze kanalen - van Instagram tot Snapchat – en maak het mogelijk via Whatsapp te solliciteren. Alleen met een vacature maakt u niet het verschil: deel een filmpje of commercial op YouTube. Of denk eens aan het inzetten van influencers en YouTubers. En als u gebruikmaakt van social media, laat dan ook zien wat de purpose - het bestaansrecht- van uw organisatie is.

Meer weten over ASA?


Lees alles over onze diensten, expertises en mogelijkheden van uitzenden tot werving en selectie.
Meer over ASA