Hi you, welkom bij ASA!

Bij ons draait het allemaal om het ontdekken van wat er speelt op de arbeidsmarkt. Op deze pagina vind je al onze toffe whitepapers, speciaal voor bedrijven die talent willen aantrekken, behouden en laten groeien. Van diepgaande inzichten tot slimme strategieën, we delen alles wat je nodig hebt om jouw bedrijf te laten shinen. Neem een kijkje, laat je inspireren en laten we samen de toekomst van werk vormgeven!

 

Vraag hier de whitepapers aan!

In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.
voorkant_startersguide_wit
HOE OVERLEEF IK MIJN EERSTE GROTEMENSENBAAN?

Hoera! Je hebt het gehaald! Na jaren van zwoegen, blokken en nachtelijke cram-sessies is het moment eindelijk daar: je bent afgestudeerd! Maar nu begint het echte avontuur. Het leven na de studie. Geen colleges meer en geen examens, dat klinkt goed he! Het is tijd om de werkende wereld te betreden. Maar wacht, hoe werkt dat eigenlijk? Geen paniek! In deze handige startersguide vind je alles wat je nodig hebt om die sprong te maken van studiebank naar kantoor. Van praktische tips tot inspirerende verhalen van hen die je zijn voorgegaan.

❓Hoe overleef je die eerste dagen zonder ervaring?
❓Hoe houd je je bankrekening in het groen?
❓Hoe kleed je je professioneel zonder saaie pakken en stropdassen?

Lees dit en nog veel meer in onze nieuwste ASA online startersguide!

Download de startersguide hier!

Ontdek de vibe van 2024!

Er is een nieuw jaar van start gegaan! Om inzicht te krijgen in de plannen van jongeren voor het komende jaar, hebben we een uitgebreide vragenlijst uitgezet. Leer waar de behoefte van Gen Z ligt voor de komende periode, hoe zij hun huidige carrièrestatus ervaren en welke red flags je als werkgever beter kan vermijden. Met 496 respondenten, waaronder 131 studenten, 100 starters en 264 professionals delen we waardevolle inzichten in de behoeftes van jongeren.

❓ Wist je dat...
✔️ 54% van de professionals klaar is voor een carrièreswitch?
✔️ Werk dat 24/7 doorgaat de grootste red flag is?

Lees dit en nog veel meer in onze nieuwste ASA online whitepaper!

Vraag hier deze whitepaper aan!

asa_insights_whitepaper
whitepaper_voorkant_summerjobs
GEN-Z OVER ZOMERBANEN!

Een frisse generatie ging na de eindexamens op zoek naar een zomerbaan. De één zocht een kickstart voor de carrière, de ander een bijbaantje om wat extra geld te verdienen. Wij ondervroegen ruim 600 Gen Z'ers en zetten de belangrijkste bevindingen op een rij in dit whitepaper.

❓ Wist je dat...
✔️ 51% van Gen Z is graag actief bezig in een zomerbaan
✔️ Gen Z graag hun eigen communicatieskills wil verbeteren

Lees dit en nog veel meer in deze ASA online whitepaper!

Vraag hier deze whitepaper aan!

ONTMOET GEN-Z!

Het is ontzettend belangrijk dat we met onze jongere generaties meegroeien, om zo nog specifieker op hun wensen en behoeften binnen de arbeidsmarkt in te kunnen spelen. Doen we dit niet? Dan ontstaat er een gap. Van hier tot Gen-Z. En dat willen we niet. Daarom is het van groot belang dat we blijven investeren en ons ook blijven interesseren in de jongere generaties, in the end zijn zij de én onze toekomst.

En om dit een stukje eenvoudiger te maken, want we snappen dat tijd schaars is, hebben we vanuit ASA een onderzoek naar Gen-Z gerealiseerd. Samen met onderzoeksbureau Sparkey en Neurensics. Dit alles hebben we samengevat en omgetoverd tot dé ASA Gen-Z-Trendpaper, zodat je binnen no-time op de hoogte bent van de allerlaatste trends.

❓ Wist je dat...
✔️ 89% van Gen-Z liever een berichtje stuurt naar vrienden dan dat ze bellen? 38% heeft zelfs belangst!
✔️ Gen-Z transparantie én duidelijkheid het meest belangrijk vindt in hun oriëntatieproces naar een baan?
✔️ Eenmaal hun aandacht? Dan heb je de meest hardwerkende en loyale werknemers!

Vraag hier deze whitepaper aan!

voorkant_trendpaper

Professionals

Ontdek snel alle relevante informatie voor jou als Young Professional, via:

Starters

Ontdek snel alle relevante informatie voor jou als Starter, via:

 • Blogs
 • Vacatures
 • Workshops & Coaching
 • Whatsappen? Klik & go! • Studenten

  Ontdek snel alle relevante informatie voor jou als student, via:

  BEKIJK 'M SNEL: ONZE BRANDFILM. ENJOY!

  ASA is hét uitzendbureau die studenten, starters en (young) professionals de baan helpt vinden die écht bij ze past.

  We snappen dat je zelf wel uitmaakt óf uitzoekt wat je goed kan, wat het beste bij je past óf wat goed verdient. En we weten ook dat het langer dan één dag duurt om een (young) professional te worden. Dat je vooral gaat proberen en niet alles wil overdenken. Daarom, vergelijk jezelf met niemand en trek je eigen plan, want alleen jij creëert jouw eigen én unieke avonturen. En vergeet niet, er is er maar één zoals jij en jij zit boordevol talent.

  ASA is er voor jou als je een nieuwe baan zoekt, maar ook als gesprekspartner, gewoon om even te sparren of als vraagbaak. Wij zijn er om je op weg te helpen, totdat jij hebt ontdekt wat het beste voor jou werkt.
  Banner ASA Talent Homepage - man

  VOLG JE EIGEN PAD EN KIES DE BAAN DIE ECHT BIJ JE PAST. SAMEN MET ASA.

   

  DOE ELKE DAG WAT VOOR JOU WERKT.