Workshops en coaching voor opleidingsinstellingen

Voor opleidingsinstellingen bieden wij workshops en coaching trajecten aan met als doel om de vaardigheden van studenten te verrijken. 

Workshops

Studenten kunnen meer dan dat ze denken. Inzicht geven aan studenten in wie ze zijn en wat ze kunnen, daar kan YTF voor zorgen! Door de diverse workshops die wij aanbieden kunnen de vaardigheden van de studenten verreikt worden.

Onze workshops zijn gericht op zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling. Wij geven de studenten inzicht in hun eigen krachten en kwaliteiten, laten de studenten hun skills ontwikkelen en geven hen handvatten en tools mee om hier mee aan de slag te gaan. Welke workshops zorgen hier dan voor? 

 

Bekijk onze workshops

Coaching

Wij, bij Young Talent Factory, investeren in het begeleiden en coachen van studenten. Hiermee bieden wij ze onder andere antwoord op vragen die zij hebben over hun toekomstige carrière, ervaring naast hun studie en een manier om gemakkelijke verbinding te leggen met organisaties. Tijdens onze coaching sessies maken we onder andere gebruik van verschillende assessments en loopbaan oriëntatie tools.  Na deze ontdekkingsreis gaan we samen met de student oriënteren op de arbeidsmarkt, zodat er een perfect fit ontstaat tussen student en organisatie! Op deze manier dienen wij als de verbindende factor, waardoor de stap naar het bedrijfsleven makkelijker kan worden gezet. Deze service bieden wij gratis aan voor studenten. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op met YTF

Welke workshops bieden wij aan?

LinkedIn wordt steeds belangrijker en populairder, maar hoe profileer je jezelf het beste op dit platform? Door middel van deze workshop leren de studenten hoe ze dit social media platform kunnen inzetten om te netwerken en daarmee hun bereik te vergroten.
“Yes, het is ze gelukt!” De student mag voor een toffe stageplek langskomen voor een sollicitatiegesprek. Nu is het zaak om deze ook daadwerkelijk binnen te slepen! Maar hoe doe je dat? Tijdens deze workshop vertellen wij alles over zelfverzekerd solliciteren: van de voorbereiding van het solliciteren, tot het moment dat student de deur uitloopt na het sollicitatiegesprek. 
“Hoe moet ik mezelf op de kaart zetten?” en “Hoe moet ik mezelf offline en online presenteren?” Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens de workshop personal branding. De studenten gaan tijdens deze workshop aan de slag met hun eigen brandstory. 

Hierbij ontdekken ze wat hen bijzonder maakt en hoe zij zich het beste kunnen presenteren op de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt er uiteraard aandacht besteedt aan praktische zaken zoals het schrijven van een goed CV, een goede motivatiebrief en het geven van een wervelende ptich. Op deze manier krijgen de studenten tools mee om zichzelf op een unieke en authentieke manier op de arbeidsmarkt te presenteren!
Tijdens deze workshop ontdekken de studenten hun talenten. Doordat zij bewust worden van hun kennis en inzicht  kunnen zij aan de arbeidsmarkt laten zien wat hen uniek maakt! Middels deze workshop weten de studenten precies wat hen onderscheidt van anderen en wat hun superpowers zijn; hoe fijn is dat!
Studenten zijn bezig met het zoeken naar een stageplek en de meeste studenten vinden dat erg spannend. Waar moeten zij precies beginnen?, Welke stappen moeten zij ondernemen?, Bij wat voor soort bedrijf passen zij? Deze vragen krijgen wij dagelijks binnen. Samen met de student proberen wij deze brandende vragen te beantwoorden door middel van deze workshop.

Daarnaast gaan wij samen met de studenten op zoek naar wat zij belangrijk vinden in een bedrijf. Wij geven inzicht in de verschillende soorten (stage)bedrijven en nemen studenten mee in de stappen die ze moeten doorlopen om een perfecte match met de organisatie naar keuze te krijgen.

Dienstverlening organisaties/werkgevers

Vindt de juiste stagiair(e)

Young Talent Factory (YTF) werkt intensief samen met hogescholen en studie- en studentenverenigingen door heel Nederland. Wij hebben nauw contact met veel studenten van verschillende faculteiten en studierichtingen. Door dit landelijke netwerk hebben werkgevers die op zoek zijn naar talentvolle studenten de kans om via YTF de juiste stagiair te vinden. 

Hoe gaat dit in zijn werk? De vacature wordt online geplaatst op de website van ASA. Daarnaast wordt de vacature gedeeld via verschillende social media platformen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Eveneens worden de vacatures besproken tijdens de wekelijkse workshops die worden gegeven aan studenten van verschillende hogescholen en universiteiten. Meer weten? Neem contact met ons op!

Workshops voor jouw personeel

Heeft jouw team behoefte aan meer professionele en/of persoonlijke ontwikkeling? Dan kunnen wij je bij YTF verder helpen. Door middel van het volgen van workshops en/of trainingen krijgen de medewerkers inzicht in hun eigen krachten en kwaliteiten, het ontwikkelen van skills en de handvaten en tools om hiermee in de praktijk mee aan de slag te gaan. Denk hierbij aan onderwerpen zoals agile scrum, design thinking, growth hacking, teambuilding, bevlogenheid en nog vele andere relevante onderwerpen. Daarnaast is het mogelijk om met de talentcoaches van YTF in gesprek te gaan om zo een training of workshop op maat te maken om ervoor te zorgen dat deze zo volledig mogelijk aansluit bij de behoefte van jouw personeel.

Heb jij een vraagstuk die hierop aansluit of wil je graag extra informatie? Neem dan contact op met één van onze talentcoaches om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.