Werving en selectie

Sollicitanten hebben het in de huidige markt voor het kiezen en vinden online meer vacatures dan ooit. Hoe ga jij opvallen en zorgen dat ze bij jou solliciteren? Dit is een uitdaging waar ieder bedrijf tegenaan loopt. Door gebruik te maken van onze Werving en Selectie specialisten, vind je wél de kandidaat die jij nodig hebt.

Al meer dan 51 jaar ontwikkelen wij mee met o.a. de doelgroep studerenden, afstudeerders en starters tot aan 8 jaar werkervaring. Allemaal potentiële kandidaten met een hbo- of wo-niveau. Wij weten als geen ander hoe we deze doelgroepen moeten aanspreken, welke content ze triggert en waar we ze online kunnen vinden. ASA kijkt verder dan het CV. Wij spreken iedere kandidaat persoonlijk en beoordelen naast het CV op competenties, potentie, interesses en persoonlijkheid.

Hoe werkt werving en selectie?

Het invullen van een vacature is tijdrovend en veeleisend werk. Het bestaat uit een flink aantal stappen, waarin wij jou ontzorgen. We beginnen met het opstellen van een persona (het profiel) van jouw ideale kandidaat. Vervolgens gaan wij online en offline voor jou op zoek en selecteren de meest veelbelovende kandidaten. Dit doen wij middels onze interne digitale & innovatieve vacature tools, social media advertising, google advertising, LinkedIn en natuurlijk onze eigen bestaande database van kandidaten. Je ontvangt voorstelprofielen en samen bepalen we wie er uitgenodigd wordt, eventueel nadat wij de eerste sollicitatiegesprekken hebben gevoerd. Als je wilt, verzorgen wij ook de aanname- en arbeidsvoorwaardengesprekken.

De voordelen van onze werving en selectie specialisten:

Nadat wij werven en selecteren komt de kandidaat - indien geschikt - direct bij jouw bedrijf in dienst;
Je bindt de kandidaat direct aan jouw organisatie;
Je betaalt uitsluitend wanneer de kandidaat ook echt start;
Je hebt de mogelijkheid om het W&S bedrag in 2 termijnen te betalen, bijvoorbeeld na een proefperiode;
Jouw vacatures worden creatief en wervend geschreven, zodat het de juiste doelgroep aanspreekt;
Je profiteert van onze advertising op de juiste online kanalen (LinkedIn, Google, Indeed, Facebook);
Jouw vacature wordt getoond op veel online jobboards, zodat je een groot online bereik hebt;
Je profiteert van onze database met o.a. veel afstudeerders en professionals tot 8 jaar werkervaring.

In deze krappe arbeidsmarkt, heb je soms een beetje hulp nodig. Interesse in onze werving en selectie mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie?

Laat eenvoudig jouw gegevens achter, zodat we contact met je kunnen opnemen.