Downloads: verklaringen en certificaten


Op deze pagina vind je ons privacy statement, verklaringen, certificaten en het uittreksel van de Kamer van Koophandel van ASA. ASA is geregistreerd bij de Stichting Normering Arbeid. Wij voldoen aan de NEN 4400-1 norm. Op de website van de stichting kun je een actuele verklaring van registratie opvragen.

Anti-discriminatie statement

Gelijke kansen voor iedereen

Werk creëert waarde voor iedereen. Daarom vinden we dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Discriminatie? Daar doen we dus niet aan! Start People spant zich in voor een gelijke behandeling van iedereen en voor een divers personeelsbeleid. Aan deze overtuiging houden wij ons strikt bij het werven en selecteren van kandidaten.

  • Wij ondersteunen of faciliteren discriminatie niet;
  • Nemen geen discriminerende verzoeken aan;
  • Geven onze mensen duidelijke instructie en training over het omgaan met discriminerende verzoeken;
  • Zetten diversiteitsambassadeurs in als vaandeldrager en vraagbaak;
  • Hebben het thema discriminatie continu op de agenda staan.
 
Discriminatiegronden
In de praktijk blijkt dat een vergissing snel gemaakt is. Ook onze mensen herkennen niet elk discriminerend verzoek en gaan soms onbewust mee in een wens van een opdrachtgever. Die wellicht zelf ook niet bewust is van zijn discriminerende eis. Hoe makkelijk een vergissing gemaakt is? Iedereen begrijpt dat een advertentie waarin ‘geen vrouwen’ of ‘geen Marokkanen’ staat overduidelijk discriminatie is. Maar vragen om een medewerker met ‘tussen de vijf en tien jaar werkervaring’ is ook niet toegestaan. 

Vacatureteksten
De vacatures op onze website zijn dusdanig geschreven dat zij vindbaar zijn via zoekmachines. De weg naar werk speelt zich vandaag de dag grotendeels op het web af. Daarom zijn specifieke en goed indexeerbare vacatureteksten een must, zodat mensen onze vacatures goed kunnen vinden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat wij in een vacature het woord 'startersfunctie' gebruiken. Daarmee willen we alleen aangeven dat het om een functie gaat waarvoor geen ervaring is vereist. Wij bedoelen hiermee dus niet te zeggen dat wij alleen jonge mensen zoeken. Bij Start People is iedereen welkom en krijgt iedereen gelijke kansen.

Nee tegen discriminatie, ja voor diversiteit 
Discriminatie is niet alleen verboden, maar levert in de praktijk ook alleen maar nadelen op. Start People zegt nee tegen discriminatie en ja tegen diversiteit, omdat een divers personeelsbestand:

  • bijdraagt aan meer creativiteit;
  • zorgt voor grotere innovatiekracht;
  • leidt tot betere (bedrijfs)resultaten. 
Diversiteit is méér verschil op de werkvloer in onder meer nationaliteit, seksuele gerichtheid, geslacht, leeftijd en geloofsovertuiging. En ook in werkervaring, competenties, kennis en culturele achtergrond. Daarbij doen mensen met een arbeidsbeperking of (chronische) aandoening volop mee.

Meer weten over discriminatie en diversiteit?
Bekijk hier ons antidiscriminatiebeleid. Heeft u vragen over het onderwerp discriminatie en diversiteit? Neem contact met ons op of stuur een email naar onze diversiteitsambassadeurs. Laten we er samen voor zorgen dat ook iedereen ook echt gelijke kansen krijgt.