Vakantiekrachten

foto_vakantiekrachtenb2b

Zit je nu al met je handen in het haar omdat je hele team tegelijk op vakantie gaat? Of stromen de uitvragen bij jou binnen en zie je de zomermaanden met lichte paniek tegemoet? Geen zorgen, ASA heeft de perfecte oplossing om jouw organisatie deze zomer te laten overleven! De vakantiekrachten van ASA zijn dé oplossing. Met meer dan 50 jaar ervaring in de uitzendbranche hebben wij de kennis en expertise om de juiste match te maken tussen jouw organisatie en onze flexibele vakantiekrachten. Wij hebben een groot bestand van kandidaten, waardoor we snel de juiste vakantiekrachten voor jouw team kunnen vinden. Of je nu extra personeel nodig hebt in de logistiek, administratie, horeca of in de zorg, wij hebben de geschikte vakantiekracht voor jouw organisatie! Benieuwd wat ASA voor jou kan betekenen? Neem snel contact met ons op!

Waarom vakantiekrachten van ASA?

 • Flexibiliteit
  We kunnen snel en flexibel geschikte kandidaten leveren die kunnen worden ingezet tijdens drukke seizoenen of piekmomenten.
 • Expertise
  Wij zijn gespecialiseerd in het werven en selecteren van geschikte kandidaten voor zowel tijdelijke als vaste functies.
 • Kostenbesparing
  Het inhuren van tijdelijke medewerkers via ASA kan jou helpen om kosten te besparen op werving, training en administratieve taken. Door efficiënt te werken kan je veel tijd én geld besparen. 
 • Risicobeheersing
  We dragen ​​de verantwoordelijkheid voor arbeidsvoorwaarden en risicobeheersing, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de juridische en administratieve kanten van het inhuren van tijdelijke medewerkers.
 • Match met bedrijfscultuur
  We selecteren kandidaten die passen bij de bedrijfscultuur van jouw bedrijf, wat kan zorgen voor een snellere integratie van tijdelijke medewerkers in het team en betere prestaties tijdens hun werkzaamheden.

Dé Specialist van de doelgroep

Met vakantiekrachten wordt in de meeste cao’s bedoelt: scholieren en studenten die in de (zomer)vakanties van hun opleiding of studie tijdelijk werk doen, tegen betaling. Laat ASA nou net dé specialist zijn in deze doelgroep. 

Het is ontzettend belangrijk dat we met onze jongere generaties meegroeien, om zo nog specifieker op hun wensen en behoeften binnen de arbeidsmarkt in te kunnen spelen. Doen we dit niet? Dan ontstaat er een gap. Van hier tot Gen-Z. En dat willen we niet. Daarom is het van groot belang dat we blijven investeren en ons ook blijven interesseren in de jongere generaties, in the end zijn zij de én onze toekomst.

En om dit een stukje eenvoudiger te maken, want we snappen dat tijd schaars is, hebben we vanuit ASA een onderzoek naar Gen-Z gerealiseerd. Samen met onderzoeksbureau Sparkey en Neurensics. Dit alles hebben we samengevat en omgetoverd tot dé ASA Gen-Z-Trendpaper, zodat je binnen no-time op de hoogte bent van de allerlaatste trends.

Download hier één van onze whitepapers

ONS MARKTPLAATSPLATFORM

We delen graag meer informatie over ons innovatieve marktplaatsplatform, waarmee jouw bedrijf profiteert van ultiem gemak en ontzorging bij het plannen van diensten. Daarnaast is dit platform volledig op uitzendbasis!

Ontzorging in Planning: Met ons platform nemen wij de last van het plannen van diensten uit handen van jouw teamleiders. Of het nu gaat om ploegendiensten of specifieke projecten, wij zorgen ervoor dat de beschikbaarheid wordt beheerd en de diensten worden ingepland volgens het bedrijfsschema, zonder extra moeite van jouw kant. Daarnaast bieden wij 100% leveringsgarantie!

Eenvoudig Opschalen: Heeft jouw bedrijf behoefte aan extra werkuren? Geen zorgen. Ons platform maakt het moeiteloos om de werklast aan te passen wanneer dat nodig is. Of het nu gaat om het toevoegen van diensten of het uitbreiden van de beschikbaarheid, wij regelen het voor jou. Met de mogelijkheid om eenvoudig op te schalen, kan jouw bedrijf de productiviteit verhogen zonder stress of gedoe.

Ontzorging in Contact: Bij ASA geloven we in directe verbindingen tussen bedrijven en kandidaten zonder extra obstakels. Dit betekent dat wij zorgen voor een naadloze toegang tot beschikbare diensten en direct contact met gekwalificeerde kandidaten. Geen tussentijdse wachttijden of controles, maar directe toegang tot flexibele oplossingen voor jouw bedrijfsbehoeften, zonder extra rompslomp.

Kortom, met ons marktplaatsplatform bieden we jouw bedrijf ultiem gemak en ontzorging bij het beheren van de personeelsplanning. Ontdek vandaag nog de voordelen van ASA en laat ons de controle nemen over de operationele efficiëntie van jouw bedrijf.

WET- EN REGELGEVING


Vakantiewerkers of vakantiekrachten verwijzen doorgaans naar scholieren en studenten die tijdens hun (zomer)vakantie tijdelijk werk verrichten tegen betaling, volgens de meeste collectieve arbeidsovereenkomsten.

Vaak zijn vakantiewerkers minderjarig en gelden er speciale regels voor kinderen en jongeren wat betreft arbeidsomstandigheden en werktijden. Tot en met 12 jaar mogen kinderen niet werken en vanaf 12 jaar gelden er beperkingen voor wat betreft toegestane werkzaamheden en werktijden. Voor jongeren liggen de beperkingen vooral bij de werktijden. Volwassen vakantiewerkers, die ouder zijn dan 18 jaar, moeten zich houden aan de wettelijke regels voor arbeidsomstandigheden en werktijden die voor alle volwassenen gelden.

Je bent als werkgever verplicht om je vakantiekrachten - net als je andere medewerkers - te beschermen volgens de Arbowet, zodat iedereen in Nederland veilig en gezond kan werken. Er gelden extra regels voor minderjarige vakantiewerkers, afhankelijk van hun leeftijd.

Voor 13- en 14-jarigen geldt de verplichting om naar school te gaan, waardoor werken in principe niet is toegestaan. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel en ze mogen bijvoorbeeld licht, niet-industrieel werk doen zoals winkelmandjes terugbrengen, producten spiegelen, vakken vullen met lichte producten, helpen op een camping of in de speeltuin, helpen met het voeren van dieren of het plukken van groente en fruit (als er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt). Dit werk mag geen nadelige gevolgen hebben voor hun veiligheid, gezondheid of ontwikkeling. Het is uitdrukkelijk verboden om te werken in de horeca, een fabriek of met (of bij) machines.

15-jarigen zijn ook leerplichtig, maar ze mogen wel zelfstandig licht en niet-industrieel werk doen, zoals reclamefolders rondbrengen, de avondkrant bezorgen of (hulp)werkzaamheden in de horeca uitvoeren. Het werken achter de kassa of te zwaar tillen is niet toegestaan.

Voor 16- en 17-jarigen geldt dat ze bijna elk soort werk mogen doen, zolang het werk niet gevaarlijk is of schadelijk voor de gezondheid. Ze mogen bijvoorbeeld niet werken met gevaarlijke stoffen, op grote hoogte of in een lawaaiige omgeving. Ook mogen ze niet werken als dit hun schoolgang in de weg staat. Voor risicovolle werkzaamheden moet de werkgever zorgen voor toezicht en begeleiding.

Vakantiewerkers hebben dezelfde status als medewerkers en dienen daarom ook aan dezelfde voorwaarden te voldoen. Als jouw bedrijf onder een cao valt, gelden de voorwaarden uit de cao ook voor de vakantiewerkers.

De arbeidsovereenkomst voor vakantiewerk is een tijdelijk contract, dat bij voorkeur schriftelijk moet worden vastgelegd. Als werkgever dien je je te houden aan de wettelijke bepalingen, waaronder het betalen van minimaal het minimumloon en het doorbetalen van loon bij ziekte.

Een proeftijd is niet toegestaan bij vakantiewerk. Voor jongeren onder de 16 jaar is toestemming van de ouders of voogd vereist. Het is verstandig om een ouder of voogd het arbeidscontract te laten meeondertekenen.

Als werkgever dien je tevens te voldoen aan de identificatieplicht. Voordat de vakantiewerker (vanaf 14 jaar) aan de slag gaat, ben je wettelijk verplicht om zijn identiteit vast te stellen door middel van een origineel en geldig identiteitsbewijs te vragen.

Als werkgever ben je verplicht om vakantiewerkers tussen de 15 en 20 jaar een deel van het minimumloon te betalen, oftewel het minimumjeugdloon. Wanneer je vakantiewerker 21 jaar of ouder is, geldt het wettelijk minimumloon. Ook heeft je vakantiewerker recht op vakantiegeld, dat gelijk staat aan 8% van het brutominimumloon. Voor vakantiewerkers tussen de 13 en 14 jaar is er geen wettelijke verplichting voor het minimumjeugdloon, maar het is wel passend om hen het loon voor 15-jarigen te betalen, als een goede werkgever.


Het wettelijk minimum loon vind je hier.

De Arbeidstijdenwet (ATW) zorgt ervoor dat je vakantiewerkers beschermd zijn tegen te lange werkdagen en werken op te late tijdstippen. Er zijn verschillende regels voor vakantiewerkers van verschillende leeftijden. Voor 18-jarigen en oudere vakantiewerkers gelden de regels voor volwassenen zoals vastgelegd in de Arbeidstijdenwet.

Belangrijk om te onthouden is dat de Nederlandse Arbeidsinspectie toezicht houdt op de naleving van de regels, inclusief voor vakantiewerk. Als de regels niet worden nageleefd, riskeer je als werkgever een boete.

Flexkrachten, het hele jaar door!

Natuurlijk beperkt ASA zich niet alleen tot de zomerperiode. Het hele jaar door onzorgt ASA jou door het uitzenden van de meest flexibele en gemotiveerde flexkrachten, voor zowel vaste functies als tijdelijke functies. Je kunt hier meer lezen over onze dienstverlening.

LIEVER DIRECT CONTACT OPNEMEN MET EEN VAN ONZE VESTIGINGEN?

ASA Amsterdam

Paalbergweg 2 1105 AG Amsterdam

020-6626161

ASA Deventer

Leeuwenburg 5 7411 TE Deventer

0570 66 51 00

ASA Enschede

De Hems 16-9 7522 NL Enschede

053 536 20 88

ASA Brabant

Bogert 2 5612 LZ Eindhoven

040 24 45 560 (regio Eindhoven) - 013 535 11 45 (regio Tilburg)

ASA Groningen

Boumaboulevard 390 9723 ZT Groningen

050 3182382

ASA Maastricht

Keizer Karelplein 28 6211 TC Maastricht

043 3211 313

ASA Nijmegen

Nassausingel 2 6511 EV Nijmegen

024 324 00 44

ASA Utrecht

Ganzenmarkt 22 3512 GE Utrecht

030 23 33 444

ASA Campus

Theresiastraat 6a 2593 AN Den Haag

010 290 8090

ASA Apenheul

J.C. Wilslaan 31 7313 HK Apeldoorn

0570 665100

ASA Soldaat van Oranje

020 7579000

BENIEUWD NAAR ONS ZONNIGE TARIEF?
NEEM CONTACT MET ONS OP!