Cv-templates en cv-voorbeelden

Een mooi vormgegeven cv laat zien dat je er tijd en aandacht aan hebt besteed. Maar je kunt het jezelf gemakkelijk maken door te beginnen met een cv-template en cv-voorbeelden als inspiratie. Doe inspiratie op met de creatieve cv-voorbeelden die we voor je hebben geselecteerd. Tip: bekijk ons Pinterest-bord met nog meer opvallende en originele cv’s!

1. De vormgeving: origineel maar simpel 

cv voorbeeld Evelien CallensDit cv van Evelien Callens vonden we op Pinterest. De vormgeving is strak en simpel, maar valt op door de originele iconen.

De scheidingslijn in het midden zorgt ervoor dat de informatie overzichtelijk is en geen rommeltje wordt. Ideaal voor werkgevers, die het vaak druk hebben en een cv even snel 'scannen'. 

 

 

 

 

2. Je cv als infographic

cv voorbeeld alex pinterestBen je handig met Indesign en Photoshop? Mooi, want dan kun je een infographic maken van je cv. Dit voorbeeld van designer Alex Satriani spreekt ons aan omdat het de aandacht trekt. Dat komt door de timeline (handig geformuleerd als 'long story short'), het kleurgebruik, de skills (aangegeven met cirkels) en de iconen.

Ook de grijze achtergrondkleur zorgt voor nét dat beetje extra, maar met het gebruik van achtergrondkleuren moet je voorzichtig zijn. 

 

 

 

3: Je cv in twee delen

cv voorbeeld Laura JanssenDit cv-voorbeeld van Laura Janssen laat goed zien hoe je je cv kunt verdelen in twee verschillende soorten informatie. Links staan de persoonsgegevens van Laura en wat snelle, korte informatie (zoals haar profiel en haar vaardigheden). Rechts heeft ze het over haar werkervaring en opleidingen; onderwerpen waar wat meer ruimte voor nodig is.

Een accentkleur gebruiken voor het linkergedeelte en de lijnen en/of je naam, is een goed idee om te laten zien dat je over de vorm hebt nagedacht!

 

 

Cv dont's

Tip! Neem ook onze cv dont's door en leer van de fouten van anderen.