Werken via ASA: alles op een rijtje

Wanneer je gaat werken via ASA, werk je via een uitzendbureau. Om te zorgen dat je niet het hele internet af hoeft te zoeken, hebben wij alle informatie voor je bij elkaar gezet op deze pagina.

Ik heb me ingeschreven, en nu?

Nu zijn wij super blij! Wij beschikken over de belangrijkste gegevens om voor jou een passende baan of bijbaan te zoeken. Waar we uiteraart vertrouwelijk mee om gaan. Eerst zullen we je uitnodigen voor een "intake-gesprek" waarbij we meer te weten komen over jouw opleiding(en), werkervaring, interesses en wensen. We kennen iedereen die via ons werkt, persoonlijk. Dat is onze kracht. 

Waarom moet ik een legitimatie meenemen?

Iedereen in Nederland vanaf 12 jaar moet in bepaalde situaties kunnen aantonen wie hij of zij is. Dit heet de identificatieplicht. Dit betekent dat je, voordat je via ASA gaat werken, ook jouw identiteitsbewijs moet tonen. ASA is verplicht om een scan te maken van jouw legitimatie, zodat dit in onze loonadministratie wordt opgenomen. Op het werk dien je ook altijd een geldig legitimatiebewijs bij je te dragen. Let op: een rijbewijs is geen geldige legitimatie voor een uitzendbureau, omdat daar geen nationaliteit op staat.

Wat is loonbelasting?

Als wij een baan voor je hebben gevonden moet je, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, een loonbelastingverklaring invullen. Iedereen moet belasting betalen, maar je kan daar wel een korting op krijgen. In het loonbelastingformulier geef je aan of je jouw loonheffingskorting aan of uit wil zetten.

Wat voor een contract krijg ik?

Je kan via ASA meteen in dienst komen bij een opdrachtgever of meteen vaste uren op contract krijgen. Maar de meest mensen die via ons werken, lopen ons fasensysteem door. 

Krijg ik mijn reiskosten vergoed?

Vergoedingen voor eventuele reiskosten of reistijd worden in overleg met de opdrachtgever waar jij gaat werken uitbetaald. Dit kan dus ook verschillen per opdrachtgever, omdat iedere opdrachtgever zijn eigen CAO en dus reiskostenregeling heeft.

Krijg ik vakantiegeld & vakantiedagen?

Bij ASA bouw je naast je salaris ook je vakantiegeld en vakantie-dagen op. Je vakantiegeld is een percentage van je bruto uurloon en je vakantie-uren bouw je per gewerkt uur op. Zo creëer jij dus jouw eigen spaarpotje voor de vakantie! Vakantiegeld wordt altijd op hetzelfde moment uitbetaald, of op het moment dat jij uit dienst gaat. Vakantie-uren mag je opnemen wanneer je zelf wilt en worden ook automatisch uitbetaald wanneer je uit dienst gaat.

Bouw ik pensioen op?

ASA heeft haar pensioenregeling ondergebracht bij STIPP. Indien je ten minste 26 weken hebt gewerkt voor een uitzendbureau en je tenminste 21 jaar of ouder bent val je onder de verplichte pensioenregeling. Als je werkzaam bent in fase A (zie fasensysteem) neem je deel aan de Basisregeling. De bijdrage aan de pensioenregeling bedraagt in totaal 2,6% van het brutoloon en de bruto reserveringen. ASA betaalt dit in zijn geheel. 

Als contractant werkzaam in fase B of C neem je deel aan de Plusregeling. De hoogte van de opbouw van het pensioen is bij deze regeling afhankelijk van jouw leeftijd. De premie is voor alle deelnemers wel hetzelfde en deze premie bedraagt in totaal 12,6%. ASA betaalt tweederde van deze premie en een derde van deze premie, dus 4,2%, wordt ingehouden op jouw brutoloon. Je kunt de ingehouden pensioenpremie terugvinden op jouw salarisstrook in MijnStartpeople.

Voor alle andere informatie verwijzen we je naar de website van STIPP.

Ik ga uit dienst, en nu?

Dan vind je binnen MijnStartpeople alle informatie die je nodig hebt. Denk aan het aanvragen van je reserveringen (vakantiegeld, vakantie-uren) en contact houden met ASA.