5 tips voor een succesvolle STAP-budget aanmelding

2 februari 2023

Op 28 februari 2023 om 10:00 uur is het weer zo ver. De overheid biedt ons een gratis studiebudget aan ter waarde van € 1000, om onze ontwikkeling op deze manier te steunen. Yes! Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Zeker in deze snel veranderende maatschappij is het belangrijk dat we op de hoogte blijven van alle ins and outs in ons vakgebied. Dus kom maar op met dat budget!

1. Controleer of je recht hebt op het STAP-budget


Wel zo handig. Anders zit je klaar en word je blij gemaakt met een dooie mus. Dat willen we natuurlijk niet. De vereisten en voorwaarden om voor het STAP-budget in aanmerking te komen, lees je hier:

 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Je woont in Nederland en hebt een BSN;
 • De cursus, training of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan;
 • En ook nog niet gestart zijn op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd;

STAP-Budget moet minimaal 4 weken voor de start van de opleiding worden aangevraagd.

Voldoe je aan al deze voorwaarden? En word je aanvraag goedgekeurd? Dan wordt het studiebudget vanuit UWV uitbetaald aan de opleider. Meer lezen? Bekijk de website van de Rijksoverheid.

2. Weet van tevoren welke studie, training of cursus je wilt gaan volgen


Dit is het allerleukste gedeelte, je gewilde cursus, training of studie uitzoeken! Waarschijnlijk heb je al iets in je hoofd en weet je al grotendeels wat je wilt. Maar keep in mind: je cursus moet relevant zijn voor jouw carrièredoelen, interesses en huidige kennisniveau. En moet ook in het scholingsregister zijn aangemeld. Check hier of dat zo is!

Onderstaand onze top 5 wat betreft trainingen anno 2023:

 • Growth hacking;
 • Design thinking;
 • Coding;
 • UX-Design;
 • Creative copywriting.

én populaire (digital en remote) opleidingsinstituten:

3. Zorg dat jij je STAP-aanmeldbewijs hebt


Ja, dit is een ontzettend belangrijke stap, want zonder dit aanmeldbewijs kun je jouw aanvraag niet indienen!

Voordat je het studiebudget aanvraagt, is het dus van groot belangrijk dat jij je als deelnemer hebt ingeschreven bij het instituut waar jij je opleiding wilt gaan volgen. Vervolgens ontvang je van hun een STAP-aanmeldingsbewijs. Dat bewijs moet geüpload worden tijdens jouw STAP-budget aanvraag.

4. Aanmelden STAP-budget


Op 28 februari 2023 om 10:00 uur is het weer zo ver.
Je kunt je aanmelden voor het STAP-budget! Ben jij er klaar voor? Zorg ervoor dat je op tijd klaar zit en dat je de betreffende aanmeldpagina al voor je hebt. Yes, let’s go!

Wat heb je nodig?

 • Jouw DigiD;
 • Het STAP-aanmeldingsbewijs.

De procedure voor het indienen van jouw aanvraag voor het STAP-budget is elke drie maanden hetzelfde. Dus ben je op vakantie of was je het vergeten? No worries! Over drie maanden kun je je weer inschrijven.

5. Gebruik meerdere apparaten


Om je kansen te spreiden én te vergroten is het handig als je gebruik maakt van meerdere apparaten. Echter, is het mij ook gelukt vanaf slechts 1 apparaat, gewoon met de juiste voorbereiding. Dus dit is net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk! Dus doe wat voorwerk en check de site met je huidige browser nog even, kun je de website goed bezoeken? Geen hick-ups? Dan aanvragen maar!

Als je op zoek bent naar een manier om werkervaring op te doen voordat je aan een opleiding gaat beginnen, dan heeft ASA Talent genoeg banen voor jou! Hierdoor kun je alvast kennis opdoen en ervaring opbouwen in een passende functie of baan. Ben je benieuwd naar welke vacatures er beschikbaar zijn? Bekijk dan onze vacature-overzichtspagina voor meer informatie.

Geldzaken

Contentmanager e-learning

 • Utrecht
Weet jij hoe je een e-learningstraject op de juiste manier moet opzetten en begeleiden en op zoek naar een nieuwe functie? Dan is de functie van Contentmanager E-Learning mogelijk interessant voor jou!Voor E-Wise, gevestigd in Utrecht, zijn we op z...

PARTTIME SURVEILLANT TENTAMENS

 • Rotterdam
In Rotterdam zijn we op zoek naar surveillanten om toezicht te houden tijdens tentamens.Wellicht herinner je je nog die spannende toets momenten op school. Zenuwen, absolute stilte, en surveillanten die ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt....

Carwash medewerker

 • Breda
Ben jij degene die altijd met een vriendelijke begroeting of een knikje reageert wanneer anderen voorbijgaan? Geniet je van het bieden van extra hulp aan mensen wanneer ze het nodig hebben? Sta je bekend als de enthousiasteling in je vriendenkring, o...