ASA Talent
Inloggen
Favorieten heart icon

Welkomsinterview Maximilian

24 januari 2023

Kan je ons wat meer vertellen over jezelf, zodat we je wat beter leren kennen?

“Ik ben geboren en getogen Haarlemmer, samen met mijn verloofde Hans en onze hond Annabelle geniet ik van de combinatie van het strand en de stad, dat maakt het voor ons uniek hier.

Sinds jongs af aan ben ik iemand die mezelf graag uitdaagt, dat resulteerde er onder anderen in dat ik mijn studie International Business in Amsterdam deeltijd volgde naast fulltime werk. In mijn geval betekende dat het combineren van een drukke baan als projectmanager in de fast fashion industrie met meerdere avondcolleges doordeweeks en Cambridge English op de zaterdagochtenden.

Verder vind je mij ieder jaar op de Franse pistes, sta ik wekelijks op de tennisbaan en mag (móét) je mij altijd wakker maken voor culinaire verrassingen.’’

Dat is geen typische studententijd, hoe kwam je zo jong aan een baan als manager?

“In mijn middelbare schooltijd heb ik altijd gewerkt. Tijdens mijn eerste bijbaan als sales advisor ontdekte ik mijn passie voor leidinggeven en commercie; ik kreeg een kick als ik iemand iets kon leren en was de eerste die op een regenachtige zaterdag de zonnebrillen met de poncho’s verwisselde in de etalage, weliswaar tegen de visual richtlijnen in, maar die aanpassingen zorgde wel vaak voor een rinkelende kassa.

Dat werd opgemerkt door mijn toenmalige werkgever, zo zat ik tijdens mijn Havo examen óók alvast in een management traineeship.”

Hoe ben je daarna bij ASA terechtgekomen?

“Mijn échte passie is het in beweging krijgen van mensen, in de breedste zin van het woord. Dat merkte ik ook in mijn werk, van elementen als recruitment, performancemanagement en loopbaanontwikkeling kreeg ik by far het meeste energie. Toen ik benaderd werd door een recruiter van, destijds, USG People, voor de baan als consultant waar deze onderwerpen geen bij- maar hoofdzaak zijn, was de overstap van de retail- naar de uitzendbranche snel gemaakt.

Dat blijkt een goed huwelijk, na bijna 8 jaar ga ik nog steeds iedere dag met een grote lach op mijn gezicht naar kantoor. Kandidaten helpen in het vinden van betekenisvol werk, bedrijven succesvoller zien worden door het verbinden van het juiste talent: voor mij houdt het iets magisch.”

Wat zijn jouw speerpunten voor de komende periode in jouw nieuwe rol als algemeen directeur van ASA?

“ASA is een enorm inspirerend bedrijf waar de energie van afspat. Al meer dan 50 jaar zijn we niet weg te denken uit de arbeidsbemiddeling. We werken door het hele land met ziel en zaligheid vanuit ons credo ‘doe wat voor jou werkt.’ Onze persoonlijke aanpak en diepgaande kennis van onze doelgroep, studenten-starters-professionals, onderscheiden ons nog altijd.

Tegelijkertijd is ook het moment aangebroken om onszelf opnieuw uit te gaan vinden, onderstaand een greep uit de eerste prioriteiten die ik geformuleerd heb:

 1. Uitrol van de tech roadmap
  • De ontwikkeling van een nieuwe innovatieve aanpak om onze talenten nog slimmer te verbinden aan werkgevend Nederland
 2. Transitie naar de continu lerende organisatie
  • De introductie van ‘continuous learning lines’ voor onze core business: recruitment, HR en sales met als doel een nog stevigere businesspartner te worden voor onze opdrachtgevers en talenten
 3. Herintroductie van de student lifecycle
  • Met de relaunch van ASA’s student lifecycle brengen we naast onze rol van vinder en verbinder, ook die van mentor en begeleider terug voor onze doelgroep die we tijdens de fases student-starter-professional bijstaan”

Hoe wil je dit gaan bereiken?

“Ik heb ASA de afgelopen jaren door en door leren kennen vanuit ons kloppend hart: de banen als consultant, vestigingsmanager en regiomanager. Door mijn ervaring op alle niveaus heb ik duidelijk voor ogen waar we moeten beginnen en hoe we bovenstaande ambities gaan realiseren.

Authentiek en gedegen leiderschap is essentieel, zeker bij verandering. Voor mij begint dat bij het weten wat je wil en moet bereiken om het vervolgens richting te geven. Dat doe ik op mijn eigen(wijze) manier. Ik geloof in serving leadership; het toepassen van de juiste leiderschapsstijl op het juiste moment en transparant zijn over je doelstellingen en uitdagingen. Datagedreven werken, het slimmer inzetten van technologie en nieuwe dienstverleningsvormen gaan een belangrijke rol spelen in de volgende bestaansfase van ASA. Maar vooral: sámen naar die stip op de horizon.”

Profielfoto Maximilian
ASA Talent

Telefoniste alarmcentrale parttime

 • Deventer
Ben jij stressbestending en kun je tegen een beetje spanning? Van auto-ongelukken tot storm- en waterschade, jij houdt het hoofd koel en verleent hulp aan de mensen. Zo kun je hier op meerdere business lijnen komen te werken zoals mobiliteit, travel...

Parttime postbezorger

 • Nijmegen
De verkiezingen naderen snel en dat betekent dat het tijd is om weer te gaan stemmen. Echter, om dit mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat alle verkiezingsbrieven op tijd bij de kiezers thuis bezorgd worden. Daarom zijn we momenteel op zoek naar...

Klantcontact Specialist ABN AMRO Bank

 • Den Bosch
Ben jij op zoek naar een afwisselende en onderzoekende baan waarin je telefonisch contact opneemt met verschillende (zakelijke) klanten en beschik jij over relevante werkervaring in klantcontact? Dan is de functie van klantcontact specialist bij ABN...