Je studentenkamer inrichten voor weinig

Een bed in elkaar zetten verhuizen
11 maart 2022

De stapel lege bierkratten, aangekoekte pannen in de wasbak en het gestolen verkeersbord (stelen op eigen risico natuurlijk) geven je huisje een echte studentensfeer. Nu de rest van het meubilair nog! Wij helpen je je kamer inrichten op een studentenbudget.

Als student ben je tegenwoordig vaak al een fortuin kwijt aan je kamer zelf, moet je dan ook nog meubilair kopen? Hier vind je 5 tips voor het inrichten van je kamer zonder je bankrekening leeg te trekken. Zo houd je nog genoeg geld over om vanavond uit te gaan!

Easy inspiratie

Hoe moet jouw kamer of huisje eruit komen te zien? Weet je nog niet precies wat je wil? Geen probleem! Kijk voor interieurinspiratie op bijvoorbeeld Pinterest en Instagram. Maak een map met inrichtingen die jou aanspreken en vind zo je eigen stijl. Vervolgens kun je op zoek naar meubilair dat daarbij past.

De een zijn zooi is de ander zijn nieuwe bank

Koop je meubilair tweedehands. Zo kun je een meubel van goede kwaliteit vinden voor een heel lage prijs. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Marktplaats, Facebook Marketplace, Vinted of de kringloopwinkel bij jou in de buurt.

Bedenk eerst waar je naar op zoek bent. Hoe moet het eruitzien en hoeveel wil je er maximaal aan uitgeven? Ga vervolgens op zoek naar winkels waar ze dit meubel hebben, zodat je gericht kunt zoeken op de tweedehandssites. Het algoritme van deze sites laat je meer van iets zien als je er interesse in toont. Klik daarom niet per ongeluk op die felgele bank, dan kom je er nooit meer van af. Ga ook niet zomaar voor het eerste wat je vindt, maar kijk nog even verder. Misschien vind je je meubel wel voor een betere prijs. Of zelfs voor helemaal niks!

Om de prijs van een meubel wat om laag te brengen kun je onderhandelen. Vaak is de aangegeven prijs een suggestie, je kunt dus ook wat minder bieden. Tip: haal het meubel dezelfde dag of die daarna op. Dan zal de verkoper sneller bereid zijn het item voor een lagere prijs aan je te verkopen.

Lego voor volwassen

Misschien is klussen niet je grootste hobby, maar meubels bij IKEA zijn vaak bugetproof. Je vindt er niet alleen goede meubels voor een lage prijs, het is ook een gezellig uitje om met iemand samen te doen. Ga bijvoorbeeld met je nieuwe huisgenoten op zoek naar jullie interieur! Houd na het shoppen wel tijd over voor de befaamde gehakballen of een softijsje. Heb je geen zin om je nieuwe meubels zelf in elkaar te zetten? Misschien kan je handige vriendje of vriendinnetje je daarbij helpen.

DIY not?

Past je nieuwe meubilair niet helemaal bij de sfeer van je huis of kunnen je oude meubels wel een opfrissertje gebruiken? Neem dan een pot verf en ga zelf aan de slag! Op deze manier ziet jouw interieur er fris en nieuw uit. Het lijkt dan net alsof het direct van de meubelboulevard af komt.

No space, no case

Misschien heb je niet alleen weinig geld, maar ook weinig ruimte. Hoe richt je je kamer dan het beste in? Gebruik bijvoorbeeld een room divider in de vorm van een kast of een gordijn om de ruimte rustig maar gesepareerd te maken. Heb je vaak gasten over, maar geen ruimte om hen te laten blijven slapen? Ga dan op zoek naar een slaapbank. Deze kun je gemakkelijk van bank naar bed omtoveren als dat nodig is. Heb je meer opbergruimte nodig? Neem dan een hoogslaper. Je kunt hieronder spullen bewaren of er zelfs je bureau neerzetten. Let wel op dat hij stevig vaststaat, in het geval van bepaalde activiteiten...

Moet je toch nog even sparen om op kamers te kunnen gaan? Kijk dan op ASA voor de leukste vacatures en vind een goed verdienende baan die bij jou past!

Studentenleven

Nieuwste vacatures

Parttime facilitair medewerker

  • Arnhem
Ben jij die vroege vogel die net als wij niet zonder een goede kop koffie kan? Wij zoeken een enthousiaste koffieliefhebber die ervoor zorgt dat de koffiezetapparaten altijd klaar zijn om de dag te beginnen. Als jij een passie hebt voor koffie en je...

Vakantiewerk huishoudelijk schoonmaker

  • Enschede
Ben jij de hele maand augustus beschikbaar en ben je op zoek naar een baantje waar je flexibel kunt werken en je eigen werktijden kunt bepalen? Lees dan deze vacature goed door, want deze functie is misschien precies wat je zoekt!In deze rol zorg j...

Customer service medewerker thuiswerken parttime

  • Arnhem
Als Parttime customer service medewerker op onze Frontline-afdeling krijg je de kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen en een cruciale rol te spelen in het leveren van uitzonderlijke service aan onze klanten. Jouw taken omvatten onder andere:...