ASA Talent
Inloggen
Favorieten heart icon

ASA interviewt: Afrojack!

18 augustus 2021

Hoe is jouw passie om jong talent te helpen ontstaan? 

‘’Ik ben jaren geleden begonnen met het tekenen van mensen binnen mijn netwerk. Ik begon met Rehad en Quintino. Zij konden wel aardig muziek maken, maar zij hadden niet de internationale connecties die ik had. Dus ik dacht, als ik hen teken op mijn label, dan kan ik mijn matties meenemen, ze presenteren en zij krijgen een superstart voor hun carrière. Dat is een Super deal. De laatste jaren heb ik steeds meer nieuwe talenten getekend. DJ’s, producers en natuurlijk ook Fais, de eerste zanger die we getekend hebben. Dat is ook best goed gegaan, om het voorzichtig te zeggen.’’ 

Waarom deze wedstrijd? 

‘’Ik ben gewend geraakt aan optreden, als ik voor de miljoenste keer “whatup India” of “whatup Mexico” of weet ik veel wat roep, dan geeft me dat geen kick meer. Als ik nu iemand het podium op roep om een liedje te zingen of een plaatje te draaien en ik zie zijn gezicht… dat is zo gaaf! Daarom organiseer ik deze wedstrijd. En om jong talent te begeleiden op hun weg naar het worden van een echte artiest.’’ 

Heb jij vroeger ook begeleiding gekregen of heb je alles zelf moeten ontdekken? 

‘’De begeleiding heb ik zelf afgedwongen bij andere dj’s. Ik heb het geluk gehad dat ik in Rotterdam zat; een echte muziekstad waar veel clubs zijn en ik gemakkelijk in contact kwam met andere dj’s. Als ik in Friesland had gewoond of Deventer, dan was het een stuk lastiger geworden. Het geluk dat ik heb gehad probeer ik om te zetten naar lessen die ik meegeef aan jongeren die dat geluk zelf niet hebben.’’ 

Geef je dat ook als advies, dat je alles zelf kan afdwingen en daar zelf een rol in speelt? 

‘’Het begint met de bewustwording dat jongeren weten dat ze dezelfde kansen hebben als ieder ander om iets te bereiken, alles gaat namelijk om mentale kracht. Je moet de juiste motivaties en daarnaast de juiste ervaringen hebben om bepaalde zaken te triggeren. Als je dat hebt, moet je ook het lef hebben om er ook echt iets mee te doen. Ik heb dat geluk en het lef gehad. Deze wedstrijd biedt de helpende hand waardoor succes niet alleen een kwestie van geluk is.’’ 

Om dus ook de jongeren die geen professionele begeleiding hebben een kans te geven? 

‘’Ja, we helpen met het ontwikkelen van hun “personality” om een artiest te worden. Het gaat namelijk niet alleen om hoe goed je remix is, maar om hoe jij bent als persoon. “In order to be a good artist, you need to be a good person first”. Personality is voor een groot deel te ontwikkelen. Kijk, als je een lul bent dan ga ik niet eens de moeite nemen. Maar als je verlegen bent, dan is het een ander verhaal. Vroeger was ik verlegen, nu niet meer. Dat heb ik moeten ontwikkelen. 

Welke tip zou je onze lezers tot slot willen meegeven? 

“Wie je gaat zijn is niet afhankelijk van wie je was, laat je niet tegenhouden door je verlegenheid of andere obstakels nu. Nu niet en nooit niet. En kan je een beetje produceren en ben je gewoon een flexe gast? Dan willen we jou hebben!

Studentenleven

Stemmenteller verkiezingen gemeente Tilburg

  • Tilburg
Wil jij graag aan de slag tijdens de verkiezingen op 15 en/of 16 maart voor de gemeente Tilburg? Ga via ASA aan de slag als stemmenteller!Op 15 maart zijn de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen en kan er worden gestemd. Als stemmentelle...

Vulploegmedewerker logistiek ochtend

  • Hengelo
Voor een meubelwinkel in Hengelo zijn wij opzoek naar vulploegmedewerkers logistiek voor in de ochtend en in het weekend! Als vulploegmedewerker logistiek ben jij verantwoordelijk voor het vullen van de winkel. Bij aanvang ontvang je instructies over...

Administratief juridisch medewerker

  • Enschede
Voor een bedrijf in Enschede zoeken wij een juridisch administratief medewerker oftewel een IP Asisstent.In deze functie houdt jij je samen met het team bezig met alle administratieve en organisatorische afhandelingen van alle voorkomende zaken in...