ASA Talent
Inloggen
Favorieten heart icon

Deze 6 types zitten in iedere projectgroep

18 augustus 2021

1. Degene die nooit op komt dagen 

“Wacht even, hadden we niet nog een Steven in de groep zitten?” Dit is de vraag die jullie jezelf als groep telkens opnieuw stellen. Ondanks dat jullie hebben afgesproken om samen aan de opdracht te werken en zelfs een Whatsappgroep hebben aangemaakt om afspraken te maken, komt deze student nooit opdagen. Meestal zegt deze persoon pas op het allerlaatste moment af of laat hij/zij simpelweg niks van zich horen. Vaak kom je er na een paar weken achter dat dit type gestopt is met de opleiding. 
  

2. Het “ik laat anderen al het werk doen”-type 

Dit type lijkt een beetje op degene die nooit op komt dagen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Deze student houdt zich meestal wél aan alle afspraken en komt gewoon keurig op tijd naar de groepsbijeenkomsten. Maar niet om te werken, o nee. Meestal hangt deze persoon lekker onderuit op een stoel en kijkt hij/zij de hele bijeenkomst lang naar YouTube-filmpjes. Intussen kijkt hij/zij tevreden glimlachend toe hoe jullie al het vuile werk opknappen en hem/haar in de richting van een hoog cijfer helpen. Ook niet bepaald het type dat je in je projectgroep wil hebben.  
  

3. De planner 

De planner is iemand die van organisatie houdt en alles keurig op tijd af wil hebben. Deze persoon stelt zich vanaf het begin als een soort leidinggevende op, verdeelt alle taken binnen de groep en maakt een precieze planning met datums en tijden waarop alles af moet zijn. En als iemand zich niet aan deze tijden houdt, aarzelt de planner ook niet om er iets van te zeggen. 

4. De uitsteller 

Zoals de naam zegt, stelt de uitsteller al zijn taken en opdrachten uit tot het laatste moment. Of beter gezegd: naar de dag waarop de opdracht af moet zijn. Dit type zegt meestal wel dat hij/zij zich aan de planning zal houden, maar doet dit niet of zelden. Dat kan voor veel irritatie zorgen binnen de groep. 

5. De verbeteraar 

Dit is misschien wel één van de meest irritante personen die je in je projectgroep kunt hebben. Deze persoon is vaak stil en voert zijn/haar eigen taken keurig uit, maar de avond voor de deadline wordt hij/zij ineens fanatiek als het om het werk van de andere groepsleden gaat. Wanneer je de volgende dag in jullie gezamenlijke document kijkt, schrik je dan ook als je ziet dat jouw deel van de tekst ineens in grote lijnen is aangepast. Terwijl je er twee uur lang op hebt zitten zwoegen! Drie keer raden wie hier verantwoordelijk voor is… Zucht! 

6. Het “gulden middenweg”-type 

Van de meest irritante persoon gaan we tot slot naar de beste persoon uit je projectgroep. Dit type is niet op zoek naar ruzie, uitstel of fouten in andermans tekst. Nee, deze persoon kiest er juist voor om een dubbele weg in te slaan. Soms kan hij/zij een beetje uitstelgedrag vertonen en even helemaal niks aan de groepsopdracht doen, omdat er toevallig net iets leuks op tv komt. Toch zal dit type zich altijd aan de gemaakte planning houden, al zijn/haar taken keurig op tijd uitvoeren en anderen controleren op hun werk, zonder daarbij al te fanatiek te worden. That’s the spirit! 
Studentenleven

Stemmenteller verkiezingen gemeente Tilburg

  • Tilburg
Wil jij graag aan de slag tijdens de verkiezingen op 15 en/of 16 maart voor de gemeente Tilburg? Ga via ASA aan de slag als stemmenteller!Op 15 maart zijn de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen en kan er worden gestemd. Als stemmentelle...

Vulploegmedewerker logistiek ochtend

  • Hengelo
Voor een meubelwinkel in Hengelo zijn wij opzoek naar vulploegmedewerkers logistiek voor in de ochtend en in het weekend! Als vulploegmedewerker logistiek ben jij verantwoordelijk voor het vullen van de winkel. Bij aanvang ontvang je instructies over...

Administratief juridisch medewerker

  • Enschede
Voor een bedrijf in Enschede zoeken wij een juridisch administratief medewerker oftewel een IP Asisstent.In deze functie houdt jij je samen met het team bezig met alle administratieve en organisatorische afhandelingen van alle voorkomende zaken in...