Het vernieuwde onderwijsconcept van InHolland afgestemd op Gen-Z'ers

InHolland hogeschool
12 juni 2023

Arsjaad imami van Inholland over het vernieuwde onderwijs concept

Arsjaad Imami Inholland

Meet: Arsjaad Imami, Teamleider Facility Management & Ad Facilitair Eventmanagement bij Hogeschool Inholland én mede ontwikkelaar van het allernieuwste onderwijsconcept afgestemd op onze befaamde Gen-Z’ers. Een pilot binnen domein Creative Future. Want in the end, it’s all about creating your very own creative future. 

De pilot in 3 woorden?

"Hét vernieuwende onderwijsconcept. ;-)"

En wat houdt het in? Tell us more!

"Studenten kunnen bij ons hun eigen leerweg kiezen en gedurende hun pad een eigen portfolio opbouwen. Zo ontdekken zij waar ze écht goed in zijn. Dat sluit overigens heel mooi aan op ASA’s pay-off: "kies wat voor jou het beste werkt".

Vrijheid, coaching, gelijkwaardigheid en maatwerk, dat is wat wij ontzettend belangrijk vinden aan deze nieuwe leerweg. Studenten hebben de vrijheid om (nieuwe) interesses te ontdekken en onze coaches – ofwel docenten - ondersteunen daarbij gedurende de hele studie. Voor zowel persoonlijke als inhoudelijke begeleiding, onze coaches zijn van alle markten thuis en staan voor onze studenten klaar. We snappen maar al te goed dat diversiteit en inclusie een belangrijke rol spelen bij deze generatie. Iedereen moet kunnen zijn, wie ze willen zijn. En onze coaches helpen de studenten daarbij.

Hiërarchie? Daar doen we niet meer aan. Samen met studenten, coaches, bedrijfspartners en onderzoekers, leer je namelijk het allermeest, inspireer je elkaar en creëer je een bijzondere openheid, waardoor strategieën en oplossingen beter op elkaar afgestemd worden. Deze openheid zorgt ervoor dat projecten succesvoller gerealiseerd worden. Daarnaast is maatwerk ontzettend belangrijk omdat iedereen simpelweg uniek is en eigen talenten heeft. We kennen alle studenten bij naam en zorgen o.a. op deze manier voor een grote betrokkenheid, met elkaar.

Ook maken we gebruik van praktische opdrachten in real life, dat betekent: onze studenten werken direct - al vanaf de allereerste week - samen met verschillende partners uit het werkveld. Zo leren ze snel de do’s en don’ts van het werkende leven. Creative Future is dus het nieuwe nu, een vernieuwende vorm van onderwijs gebaseerd op de maatschappij anno 2023. Net zoals Gen-Z!"

Hoe is hét vernieuwende onderwijsconcept tot stand gekomen?

"Gen-Z heeft hier een erg grote rol ingespeeld. De maatschappij verandert zó ontzettend snel en dat weet deze generatie maar al te goed. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe vorm van onderwijs, om zo met deze verandering mee te kunnen bewegen. We willen professionals opleiden die wendbaar zijn in deze steeds sneller veranderende samenleving. We hebben studenten, professionals (uit het bedrijfsleven), docenten/coaches, onderzoekers en onderwijskundigen samengebracht om dit onderwijsconcept te ontwikkelen. Zo zie je maar, alleen samen bereik je meer. Ontzettend trots zijn we dan ook op deze mooie samenwerkingen!"

Oké, dit klinkt allemaal supertof, maar hoe zit het dan met examens?

"We toetsen nog steeds, maar op een andere manier. Het gaat dus niet meer zoals vroeger, toen kreeg je na een reeks colleges een examen and that's it. Nu gebruiken we zeven leeruitkomsten als doel.

Je moet aan het eind van het jaar kunnen aantonen dat je die leeruitkomsten beheerst door middel van een portfolio. Dat maakt dat je als student vervolgens heel vrij je pad kunt kiezen, zolang je die leeruitkomsten maar kunt aantonen. Tussentijds ontvang je feedback van onze coaches zodat je weet of je on track bent. Waarom we hiervoor kiezen? Omdat het niet om presteren gaat, maar juist om zelfontwikkeling én verbetering. Bij ons bestaat er dus geen goed of fout."

En hoe zit het met werkervaring, minoren en stages?

"Het is een heel ander type onderwijs. Ofwel: een rigoureuze omslag. We werken met veel praktijkopdrachten, veel coaching, veel zelfontwikkeling, dat is het 1e jaar. Er is ook veel meer aandacht gekomen voor belangrijke skills en duurzame vaardigheden. Als je wendbaar wilt zijn in deze snel veranderende samenleving moet je ook veel meer vaardigheden hebben om hierop in te kunnen spelen. Dat zijn bijv. communicatievaardigheden, onderzoeksvaardigheden, reflectievaardigheden, die worden steeds belangrijker.

Jaar 3 en 4 bouwen hierop voort. In deze laatste jaren ben jij écht helemaal aan zet. Jij bent verantwoordelijk voor jouw studieroute. Je kent je leeruitkomsten, je hebt een geweldige rugzak met mooie skills en nu mag je nog breder kiezen tussen een tal van "onderwijstracks". Bijv. een eigen bedrijf starten, minoren, stages in binnen- en buitenland. Een student kan technisch gezien: een jaar stage lopen, 2 dagen stage lopen en 3 dagen een eigen bedrijf opzetten.

Zolang je maar kunt aantonen dat jij aan je leeruitkomsten voldoet, creëer jij jouw eigen weg boordevol kennis en vaardigheden."

En kunnen studenten ook hun eigen tempo bepalen?

"Met dit onderwijs kun je gemakkelijk je eigen tempo bepalen. Zo kun je misschien al iets sneller afstuderen. Het kan ook zijn dat je wat meer tijd nodig hebt in het 1e jaar en daarna wat sneller er doorheen gaat. Dit vernieuwende onderwijsconcept sluit nauw aan bij deze én aankomende generaties, ook omdat studenten zelf kunnen bepalen welke onderdelen ze wel of niet bijwonen. Dan heb ik het voornamelijk over kenniscomponenten zoals gastcolleges of workshops. On demand is het nieuwe nu."

Hoe kan ASA jullie hier het beste bij helpen?

"De pay-off van ASA "doe wat voor jou werkt" sluit naadloos aan bij onze doelgroep. Samen focussen we ons o.a. op Generatie Z en breiden we onze kennis uit om deze generatie nog beter te kunnen bedienen. Voor een samenwerking zie ik vele kansen en ASA kan dit voor ons structureren. Zo zijn we bijvoorbeeld ook op zoek naar externe opdrachtgevers, waar onze studenten werkervaring op kunnen doen."

Resultaten so far?

"We plukken er nu al de vruchten van! We zien namelijk dat onze Creative Future studenten al veel verder zijn qua ontwikkeling t.o.v. andere studenten (uit hetzelfde leerjaar vanuit regulier onderwijs). Met name op het gebied van skills, daar zie je een hele grote vooruitgang. Zoals: communiceren, zelfreflectie, noem maar op! Ja, een klein beetje trots zijn we wel."

Tot slot, 3 redenen om dit vernieuwende onderwijsconcept te kiezen?

Persoonlijke aandacht en betrokkenheid (we kennen alle studenten bij naam); Toekomstgericht, á la Gen-Z!; Direct bijdragen aan de maatschappij, d.m.v. onze real life projects worden jouw oplossingen meteen ingezet.

Ben jij als werkgever geïnteresseerd om samen te werken met ASA en Hogeschool Inholland? Wil jij gebruik maken van de vernieuwende ideeën van generatie Z? Meld je dan snel aan of neem contact op met onze intercedenten bij een ASA Talent uitzendbureau bij jouw in de buurt.

ASA Talent

Nieuwste vacatures

Medewerker sanitaire voorziening

  • Apeldoorn
Als medewerker sanitair ben jij de hele dag aan de wandel door het mooiste dierenpark van Nederland! Je houdt namelijk de sanitaire voorzieningen, die verspreid zijn over het park, schoon. Het is belangrijk dat je van aanpakken houd, dat je nauwkeuri...

Parkdienst medewerker parttime

  • Apeldoorn
Ben jij een vroege vogel en weet jij van aanpakken? Heb jij geen zin meer om voor de sportschool te betalen, maar vind je het wel fijn om actief bezig te blijven? Ben jij iemand die graag naar Apenheul komt en de werkzaamheden achter de schermen graa...

Facilitair Zorg medewerker Ziekenhuis Parttime

  • Nijmegen
Ben jij op zoek naar een dynamische rol waarin je een cruciale bijdrage kunt leveren aan een schone en comfortabele zorgomgeving voor de patiënten van RadboudUMC in Nijmegen? Pak dan nu deze geweldige kans! We zoeken enthousiaste facilitair zorgmedew...