Stel jezelf deze vragen als je je cv samenstelt

3 oktober 2022

1. Is dit van belang voor de functie waarop je solliciteert?

Je schrijft bij elke baan of stage natuurlijk op wat je verantwoordelijkheden waren, maar dat kan een ellenlange opsomming worden. Om er een verschil in aan te brengen, kun je je afvragen wat van belang is voor de functie waar je nu op solliciteert. Zo niet: skippen.

2. Heb ik hier belangrijke eigenschappen opgedaan?

Eigenschappen die belangrijk zijn voor de baan waarop je solliciteert, kun je natuurlijk ook in andere situaties hebben geleerd. Bijvoorbeeld: ga je voor een sales-functie, dan is promotiewerk zeker een bijbaan die je op je cv wilt zetten – net als je acquisitiewerk in je jaarclub.

3. Staat dit ook al ergens anders op mijn cv?

Had je verschillende soortgelijke bijbanen, dan kun je overwegen om dit te groeperen. Helemaal als je taken en verantwoordelijkheden behoorlijk overeenkwamen.

4. Is het indrukwekkend?

Sommige dingen zijn simpelweg relevant omdat ze indrukwekkend zijn. Spreek je verschillende talen (vloeiend), heb je een grote scriptieprijs gewonnen of is er iets anders wat niet standaard is? Het kan een goed idee zijn om dat op je cv te vermelden.

5. Was dit een extra verantwoordelijkheid?

Dat je in je bijbaan als caissière bij de supermarkt achter de kassa zat, is nogal logisch. Had je extra verantwoordelijkheden doordat je de dagafsluiting mocht doen, of achter de klantenservice stond? Dan zou je dit wel kunnen uitlichten.

Sollicitatietips

Leerkracht bovenbouw basisonderwijs

  • Utrecht
Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een leerkracht basisonderwijs voor de combinatiegroep 6/7/8.Jij staat aan de basis van de ontwikkeling van kinderen in een jonge fase. Je hebt een passie voor het ontwikkelen van kneedbare jongeren, vo...

Recreatief medewerker Parttime

  • Apeldoorn
Ben jij op zoek naar een uitdagende werkplek met veel variatie? Dan is dit de vacature voor jou! Wij zoeken een parttime recreatief medewerker (Parkeerbeheerder & Lifeguard).In deze rol werk je op beide functies en geen dag is hetzelfde.Als Park...

Fiets je rijk parttime fietskoerier

  • Amersfoort
Wil jij fietsend rijk worden? Flexibel in de avond uren werken en korte diensten draaien? Dat kan! Als fietskoerier! Wij zijn opzoek naar fietskoeriers voor het bezorgen van eten in Amersfoort. Jij gaat op pad met bestellingen en zorgt dat deze netj...