Stel jezelf deze vragen als je je cv samenstelt

Man werkt achter laptop remote
3 oktober 2022

1. Is dit van belang voor de functie waarop je solliciteert?

Je schrijft bij elke baan of stage natuurlijk op wat je verantwoordelijkheden waren, maar dat kan een ellenlange opsomming worden. Om er een verschil in aan te brengen, kun je je afvragen wat van belang is voor de functie waar je nu op solliciteert. Zo niet: skippen.

2. Heb ik hier belangrijke eigenschappen opgedaan?

Eigenschappen die belangrijk zijn voor de baan waarop je solliciteert, kun je natuurlijk ook in andere situaties hebben geleerd. Bijvoorbeeld: ga je voor een sales-functie, dan is promotiewerk zeker een bijbaan die je op je cv wilt zetten – net als je acquisitiewerk in je jaarclub.

3. Staat dit ook al ergens anders op mijn cv?

Had je verschillende soortgelijke bijbanen, dan kun je overwegen om dit te groeperen. Helemaal als je taken en verantwoordelijkheden behoorlijk overeenkwamen.

4. Is het indrukwekkend?

Sommige dingen zijn simpelweg relevant omdat ze indrukwekkend zijn. Spreek je verschillende talen (vloeiend), heb je een grote scriptieprijs gewonnen of is er iets anders wat niet standaard is? Het kan een goed idee zijn om dat op je cv te vermelden.

5. Was dit een extra verantwoordelijkheid?

Dat je in je bijbaan als caissière bij de supermarkt achter de kassa zat, is nogal logisch. Had je extra verantwoordelijkheden doordat je de dagafsluiting mocht doen, of achter de klantenservice stond? Dan zou je dit wel kunnen uitlichten.

Sollicitatietips

Nieuwste vacatures

Medewerker sanitaire voorziening

  • Apeldoorn
Als medewerker sanitair ben jij de hele dag aan de wandel door het mooiste dierenpark van Nederland! Je houdt namelijk de sanitaire voorzieningen, die verspreid zijn over het park, schoon. Het is belangrijk dat je van aanpakken houd, dat je nauwkeuri...

Parkdienst medewerker parttime

  • Apeldoorn
Ben jij een vroege vogel en weet jij van aanpakken? Heb jij geen zin meer om voor de sportschool te betalen, maar vind je het wel fijn om actief bezig te blijven? Ben jij iemand die graag naar Apenheul komt en de werkzaamheden achter de schermen graa...

Facilitair Zorg medewerker Ziekenhuis Parttime

  • Nijmegen
Ben jij op zoek naar een dynamische rol waarin je een cruciale bijdrage kunt leveren aan een schone en comfortabele zorgomgeving voor de patiënten van RadboudUMC in Nijmegen? Pak dan nu deze geweldige kans! We zoeken enthousiaste facilitair zorgmedew...