Het verantwoorde tentamendieet

Een smoothiebowl
18 augustus 2021

Maaltijden

Je moeder heeft het je vroeger vast vaak genoeg verteld, maar het is echt zo: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd op een dag. Sla je ontbijt daarom niet over, maar begin je studeerdag juist goed met een maaltje dat bestaat uit zuivel, granen en fruit. Ook in de middag zit je goed wanneer je lunch hieruit bestaat. Een oude bekende is om je avondmaaltijd te skippen zodat je meer tijd hebt om te studeren. Ook even snel iets bestellen of afhalen is niet slim. Neem juist even een pauze en maak een maaltijd met voldoende groente (broccoli is een aanrader) en bijvoorbeeld een stukje vis. Vis bevat omega-3-vetzuren die goed zijn voor de hersenen.

Drinken

Het is altijd belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen. Nee, geen bier! Drink daarom voldoende water. Af en toe een kop koffie of een energiedrankje kan natuurlijk wel, maar overdrijf hier niet mee. Vitamine C is goed voor het studeren omdat het de energie en concentratie verhoogt, een sapje dat vitamine C bevat is daarom ook geen slecht idee. Lang leve de oldschool Roosvicee!

Tussendoortjes

Snel even tussen het harde studeren een Mars of een pak koekjes naar binnen werken is gemakkelijk en vaak vind je ook wel dat je dat hebt verdiend, maar er zijn betere alternatieven. Natuurlijk heb je suikers nodig, maar liever niet de snelle foute variant. Fruit is altijd goed, een banaan geeft je een energieboost en bessen zijn weer goed voor je geheugen. Als je zin hebt in iets hartigs kun je het best een handje noten nemen, deze stillen de trek en zijn goed voor je hersenen.

Op een rijtje

Kort samengevat, het perfecte tentamendieet:
• Sla geen maaltijden over en eet regelmatig. Eet niet tussen je boeken, maar las even een pauze in en eet je voedsel met aandacht op.
• Eet gevarieerd zodat je voldoende verschillende vitamines en mineralen binnenkrijgt.
• Tussendoortjes zijn goed om je bloedsuikerspiegel op peil te houden, maar ga liever voor wat fruit, noten of een bakje yoghurt in plaats van de snelle suikers.
• Drink voldoende, met thee en water zit je altijd wel goed. Wanneer je dit genoeg drinkt zijn die paar koppen koffie of energiedrankjes ook geen probleem.Als jij je verder braaf aan dit tentamendieet houdt, heb jij die lekkere reep chocola of iets anders waar je gek op bent wel verdiend. En natuurlijk al die biertjes die je gaat drinken ná je tentamens.

Studentenleven

Nieuwste vacatures

Consultant Amsterdam

  • Amsterdam
Pippi Langkous zei altijd: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!" 🌟 Herkenbaar? Dan zou de functie van allround consultant bij ASA Amsterdam perfect voor jou kunnen zijn.Bij ASA Amsterdam is elke dag als allround HR-consult...

Zaterdaghulp parttime Theater Hangaar

  • Leiden
Wil jij werken bij dé langstlopende Musical van Nederland? Ga dan aan de slag als allround theatermedewerker bij de TheaterHangaar in Katwijk! Hier draait Soldaat van Oranje – de musical inmiddels al meer dan 13 jaar!Op zaterdag speelt Soldaat van...

Zaterdaghulp parttime Theater Hangaar

  • Leiden
Wil jij werken bij dé langstlopende Musical van Nederland? Ga dan aan de slag als allround theatermedewerker bij de TheaterHangaar in Katwijk! Hier draait Soldaat van Oranje – de musical inmiddels al meer dan 13 jaar!Op zaterdag speelt Soldaat van...