Van bijbaan naar droomjob: Awesome succesverhalen van bekende peeps

Vrouw relaxen na dag hard werken
3 augustus 2023

Weet je nog toen je een pipsqueak was en ze je vroegen wat je wilde worden? Gokje, je zei vast niet "bordenwasser" of "rekkenvuller". Nope, de meesten van ons droomden groot, als in Hollywood-ster groot of astronaut-groot. Van je docent die je voor de honderdste keer vroeg wat je wilde doen tot die gekke beroepskeuzetest op de middelbare school, we werden al jong gepusht om te bedenken wat onze ultieme droomjob zou zijn. Maar hey, als je nu je dagen vult als afwasser, wil dat niet zeggen dat je niet naar die droomjob kunt vliegen. Je moet alleen wel van onderop beginnen. We geven je wat epische verhalen van bekende mensen die het helemaal hebben gemaakt, en zo laten we je zien dat je die ladder kunt beklimmen!

De Sprong van Bijbaan naar Droomcarrière

Vergelijk dit met twintig jaar geleden: nu kun je kiezen uit zoveel verschillende studies en opleidingen dat je brein bijna overloopt van opties. Je zou denken dat het makkelijk peasy is om je droombaan te vinden, toch? Gewoon je passie achterna gaan, de juiste studie kiezen en bam, daar ben je dan, right? Maar, real talk, het vinden van je droombaan is als een game met een extra lastige eindbaas. Het is niet alleen die ene magische keuze die je moet maken, het is een kwestie van zweten en zwoegen. Van bijbaan naar supercarrière klimmen? Hell yeah, het kan! Maar bereid je voor om flink te bikkelen.

Waarom Willen We de Top Bereiken?

Wat maakt dat sommigen van ons ALLES opgeven voor die droomjob? Tuurlijk, centjes zijn belangrijk, maar als het om die ultieme droombaan gaat, komen er hele andere factoren om de hoek kijken. Money maken kan op zoveel andere manieren. Het is passie die ons naar de top duwt. Check this: wist je dat John Lennon en Paul McCartney tienduizenden nummers hebben geschreven voordat ze de big time haalden met The Beatles? Financieel gezien was het artiestenleven geen cash cow, maar ze waren al sinds ze een broekie waren bezig met muziek maken. Passie was hun brandstof om hun talent te laten shinen.

Talent of Zweet inzetten?

Oké, maar wat nou als je denkt, "Nou ja, ik ben geen Lennon of McCartney, dat talent heb ik niet." Ja, tuurlijk heeft niet iedereen dezelfde skillz, dat zou nogal saai zijn. Maar hier komt de twist: talent is niet het enige wat telt. Don't let jezelf verdrinken in een zee van zelftwijfel. Gebruik dat talent niet als een makkelijke uitweg om uitdagingen te ontlopen. Er zijn people out there met een natuurtalent, maar vaak is dat talent gewoon een resultaat van megaveel oefenen. Misschien ken je de "10.000 uur regel" wel. Dat houdt in dat je 10.000 uur moet grinden om een expert te worden. Lennon en McCartney waren die 10.000 uur al lang voorbij, en ze hadden een lading mislukte songs in de prullenbak gegooid voordat ze een hit scoorden.

Alleen Onderaan Starten

Een droomjob komt niet aanwaaien. Ja, er zijn een paar lucky bastards, maar voor de meesten van ons geldt dat we onderaan die ladder moeten beginnen. Misschien heb jij al een droombaan in je gedachten. Maar laat je niet ontmoedigen als je niet direct na je schooltijd op die droombaan landt. Ga niet op zoek naar quick fixes, maar maak keuzes die op de lange termijn de juiste impact hebben. Begin met een bijbaan, pik ervaring mee, leg contacten en ontdek je verborgen talenten. Dus, wil je die sprong maken van bijbaan naar dream job? Blijf lekker zweten en laat je inspireren door de helden hieronder.

Jij Bent Niet Alleen

Kijk, er zijn eindeloos veel voorbeelden van big shots die het lijken te hebben gemaakt zonder zweet en tranen. Maar veel van die beroemde filmsterren en muzikanten waren vroeger ook gewoon bijbaan warriors voordat ze de spotlight vonden. Om je een idee te geven, hier zijn een paar verhalen van de bekende namen die vroeger jouw broodje smeerden of telefoontjes pleegden voordat ze de jackpot wonnen.

Margot Robbie

Voordat Margot Robbie wereldfaam bereikte, sloofde ze zich uit om haar dromen te verwezenlijken. Ze was al met drama bezig op school en trainde aan een circusschool. Tegelijkertijd slingerde ze broodjes de deur uit, schrobde ze de boel schoon en stond ze achter de bar.

Harrison Ford

Indiana Jones himself, Harrison Ford, was al jong te zien in tv- en filmproducties. Maar, eerlijk is eerlijk, hij kreeg niet meteen de hoofdrollen. Toen de industrie hem vertelde dat het een no-go voor hem was, ging Ford aan de slag als timmerman. Slimme move, want zo kon hij de rollen skippen die hem niet bevielen. Hij bleef bikkelen en eindigde in epische kaskrakers.

Johnny Depp

Johnny Depp is nu een superster, maar wist je dat hij vroeger telefoonpennen aan de man bracht? Hij had het financieel zwaar toen hij opgroeide, met dromen van een muzikantenleven. Om zijn band te supporten, verkocht hij die pennen. Uiteindelijk kreeg hij een duwtje in de juiste richting van niemand minder dan Nicolas Cage, die zei dat hij moest gaan acteren.

Op Weg Naar Jouw Dream Job

Droom jij ook weg terwijl je afwast of boterhammen smeert? No worries, grote namen gingen je voor. Jij kunt die droomjob ook bereiken, long as you know what you want, focus houdt en flink ploetert. Margot Robbie had nooit kunnen bedenken dat ze actrice zou worden tijdens het broodjes smeren. Johnny Depp kon als telefonisch verkoper ook niet voorspellen dat hij als acteerlegende de boeken in zou gaan. Dus, ga er vol goede moed voor tijdens je bijbaan en geef je dromen een megaboost!

Ga snel op zoek naar jouw nieuwe goed betalende bijbaan op asatalent.nl of klik op jouw stad hieronder en wie weet is je studieschuld zo afbetaald.                                                                                                                                           

Studenten bijbaan AmsterdamStudenten bijbaan Arnhem
Studenten bijbaan Den HaagStudenten bijbaan Delft
Studenten bijbaan DeventerStudenten bijbaan Enschede
Studenten bijbaan EindhovenStudenten bijbaan Groningen
Studenten bijbaan HaarlemStudenten bijbaan Leiden
Studenten bijbaan MaastrichtStudenten bijbaan Nijmegen
Studenten bijbaan RotterdamStudenten bijbaan Tilburg
Studenten bijbaan UtrechtStudenten bijbaan Zwolle

Teveel Engelse termen? Not done of toch wel?

ASA Talent

Nieuwste vacatures

Facilitair Zorg medewerker Ziekenhuis Parttime

  • Nijmegen
Ben jij klaar voor een uitdagende en afwisselende functie waarin je een cruciale bijdrage levert aan een schone en comfortabele zorgomgeving voor de patiënten van RadboudUMC in Nijmegen? Grijp dan deze unieke kans! Wij zoeken enthousiaste facilitair...

Apotheek medewerker ziekenhuis

  • Maastricht
Ben jij direct beschikbaar voor minimaal 32 uur per week? Heb je een HBO-diploma op zak? Of volg je een universitaire studie en heb je de komende maanden extra tijd? Heb je affiniteit met de zorg en wil je je cv een boost geven?Dan is dit jouw kans...

Schoonmaakmedewerker Zwembad Parttime

  • Maastricht
Maak een plons in je nieuwe carrière als zwembadschoonmaak medewerker in Maastricht!In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende schoonmaaktaken in en rond de zwembaden, inclusief de kleedkamers, douches en gemeensch...