Start van het schooljaar: onze 5 tips

Mevrouw met rugzak en boeken
18 augustus 2021

Lid worden van een club

En dan hebben we niet over het sponsoren van een discotheek in de buurt. Nee, in dit geval gaat het over sportclubs, musicalverenigingen, leesclubjes en studentenverenigingen. Zo leer je nieuwe mensen kennen waar je gelijk een passie mee deelt. Dat kan niet anders dan een gezellig jaar worden!


Samen eten

Nu je die nieuwe mensen hebt leren kennen, kunnen jullie ook gezellig samen eten. En of je dat nu elke dag doet of een paar keer in de week, je spaart er sowieso kosten mee uit. Nu we het toch over kosten hebben: regel een klantenkaart van die supermarkt in jouw buurt. Wie wil er nou geen korting?

Volg je school op Social Media

Tegenwoordig zijn de meeste Hogescholen en Universiteiten wel op Facebook of Instagram te vinden. Super handig, want zo ben je altijd op de hoogte van wat er allemaal gaande is op jouw school.

Houd je schoolwerk bij

Ja, echt. Je hebt er misschien niet altijd zin in en die leuke feestjes zijn veel interessanter, maar zodra de tentamenweek voor de deur staat ben je ons dankbaar! De avond van te voren een heel boek leren gaat je niet lukken. Echt niet! Been there, done that. En het is ook gewoon zonde van die markers als je ze nooit gebruikt. Dus let tijdens colleges op, markeer de belangrijkste dingen en die tentamens worden een makkie.


Enjoy

Hoewel school heel zwaar klinkt, is het dat niet. Je maakt vrienden voor het leven, je hebt enorm veel vakantie, je leert jezelf kennen en je maakt onvergetelijke herinneringen. Zo zwaar is het allemaal echt niet. Probeer er dan ook van te genieten. Hierna moet je je hele leven werken en snak je terug naar je schooltijd. Dus, Enjoy!
Studentenleven

Nieuwste vacatures

Financieel Administratief Medewerker

  • Eindhoven
Ben jij goed met cijfers en kan jij het overzicht houden? Dan zijn wij op zoek naar jou!Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een financieel administratief medewerker voor 35 tot 40 uur per week. Jij maakt de administratieve vertaalslag van...

Parttime schoonmaak medewerker

  • Hengelo
Ben jij een echte schoonmaakfreak en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!Wij zijn op zoek naar schoonmaaktoppers voor verschillende locaties in Twente, waaronder Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo. Je zult verantwo...

Logistiek medewerker magazijn

  • Cuijk
Heb jij ervaring met werken in een magazijn? Heb je eerder op een EPT gereden en wellicht zelfs al op een reachtruck? Dan zijn wij naar jou op zoek!Voor het recent geopende warehouse van Bunzl in Haps (20min rijden vanaf Nijmegen) zijn wij op zoek...