ASA Talent
Inloggen
Favorieten heart icon

Start van het schooljaar: onze 5 tips

18 augustus 2021

Lid worden van een club

En dan hebben we niet over het sponsoren van een discotheek in de buurt. Nee, in dit geval gaat het over sportclubs, musicalverenigingen, leesclubjes en studentenverenigingen. Zo leer je nieuwe mensen kennen waar je gelijk een passie mee deelt. Dat kan niet anders dan een gezellig jaar worden!


Samen eten

Nu je die nieuwe mensen hebt leren kennen, kunnen jullie ook gezellig samen eten. En of je dat nu elke dag doet of een paar keer in de week, je spaart er sowieso kosten mee uit. Nu we het toch over kosten hebben: regel een klantenkaart van die supermarkt in jouw buurt. Wie wil er nou geen korting?

Volg je school op Social Media

Tegenwoordig zijn de meeste Hogescholen en Universiteiten wel op Facebook of Instagram te vinden. Super handig, want zo ben je altijd op de hoogte van wat er allemaal gaande is op jouw school.

Houd je schoolwerk bij

Ja, echt. Je hebt er misschien niet altijd zin in en die leuke feestjes zijn veel interessanter, maar zodra de tentamenweek voor de deur staat ben je ons dankbaar! De avond van te voren een heel boek leren gaat je niet lukken. Echt niet! Been there, done that. En het is ook gewoon zonde van die markers als je ze nooit gebruikt. Dus let tijdens colleges op, markeer de belangrijkste dingen en die tentamens worden een makkie.


Enjoy

Hoewel school heel zwaar klinkt, is het dat niet. Je maakt vrienden voor het leven, je hebt enorm veel vakantie, je leert jezelf kennen en je maakt onvergetelijke herinneringen. Zo zwaar is het allemaal echt niet. Probeer er dan ook van te genieten. Hierna moet je je hele leven werken en snak je terug naar je schooltijd. Dus, Enjoy!
Studentenleven

Stemmenteller verkiezingen gemeente Tilburg

  • Tilburg
Wil jij graag aan de slag tijdens de verkiezingen op 15 en/of 16 maart voor de gemeente Tilburg? Ga via ASA aan de slag als stemmenteller!Op 15 maart zijn de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen en kan er worden gestemd. Als stemmentelle...

Vulploegmedewerker logistiek ochtend

  • Hengelo
Voor een meubelwinkel in Hengelo zijn wij opzoek naar vulploegmedewerkers logistiek voor in de ochtend en in het weekend! Als vulploegmedewerker logistiek ben jij verantwoordelijk voor het vullen van de winkel. Bij aanvang ontvang je instructies over...

Administratief juridisch medewerker

  • Enschede
Voor een bedrijf in Enschede zoeken wij een juridisch administratief medewerker oftewel een IP Asisstent.In deze functie houdt jij je samen met het team bezig met alle administratieve en organisatorische afhandelingen van alle voorkomende zaken in...