Start van het schooljaar: onze 5 tips

Mevrouw met rugzak en boeken
18 augustus 2021

Lid worden van een club

En dan hebben we niet over het sponsoren van een discotheek in de buurt. Nee, in dit geval gaat het over sportclubs, musicalverenigingen, leesclubjes en studentenverenigingen. Zo leer je nieuwe mensen kennen waar je gelijk een passie mee deelt. Dat kan niet anders dan een gezellig jaar worden!


Samen eten

Nu je die nieuwe mensen hebt leren kennen, kunnen jullie ook gezellig samen eten. En of je dat nu elke dag doet of een paar keer in de week, je spaart er sowieso kosten mee uit. Nu we het toch over kosten hebben: regel een klantenkaart van die supermarkt in jouw buurt. Wie wil er nou geen korting?

Volg je school op Social Media

Tegenwoordig zijn de meeste Hogescholen en Universiteiten wel op Facebook of Instagram te vinden. Super handig, want zo ben je altijd op de hoogte van wat er allemaal gaande is op jouw school.

Houd je schoolwerk bij

Ja, echt. Je hebt er misschien niet altijd zin in en die leuke feestjes zijn veel interessanter, maar zodra de tentamenweek voor de deur staat ben je ons dankbaar! De avond van te voren een heel boek leren gaat je niet lukken. Echt niet! Been there, done that. En het is ook gewoon zonde van die markers als je ze nooit gebruikt. Dus let tijdens colleges op, markeer de belangrijkste dingen en die tentamens worden een makkie.


Enjoy

Hoewel school heel zwaar klinkt, is het dat niet. Je maakt vrienden voor het leven, je hebt enorm veel vakantie, je leert jezelf kennen en je maakt onvergetelijke herinneringen. Zo zwaar is het allemaal echt niet. Probeer er dan ook van te genieten. Hierna moet je je hele leven werken en snak je terug naar je schooltijd. Dus, Enjoy!
Studentenleven

Nieuwste vacatures

Housekeeping Andre Rieu Parttime

  • Maastricht
Als Housekeeping Medewerker ben jij verantwoordelijk voor het schoonmaken en onderhouden van onze luxe kamers en publieke ruimtes. Je zorgt ervoor dat onze gasten kunnen genieten van een schone en nette omgeving tijdens hun verblijf. Tot jouw taken b...

Keukenmedewerker André Rieu Parttime

  • Maastricht
Hey daar!Ben jij een echte kookliefhebber met ervaring en wil je werken in een luxe hotel in het prachtige Maastricht? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze opdrachtgever zoeken wij een enthousiaste en gedreven keukenhulp om het team te versterk...

BARMEDEWERKER LUXE HOTEL Parttime

  • Maastricht
Ben jij een echte horecamedewerker en op zoek naar een unieke baan in Maastricht?Een luxe hotel in het hart van deze prachtige stad zoekt enthousiaste barmedewerkers om het team te versterken tijdens de wereldberoemde concerten van André Rieu. In d...