Stel jezelf deze vragen als je je cv samenstelt

Man werkt achter laptop remote
3 oktober 2022

1. Is dit van belang voor de functie waarop je solliciteert?

Je schrijft bij elke baan of stage natuurlijk op wat je verantwoordelijkheden waren, maar dat kan een ellenlange opsomming worden. Om er een verschil in aan te brengen, kun je je afvragen wat van belang is voor de functie waar je nu op solliciteert. Zo niet: skippen.

2. Heb ik hier belangrijke eigenschappen opgedaan?

Eigenschappen die belangrijk zijn voor de baan waarop je solliciteert, kun je natuurlijk ook in andere situaties hebben geleerd. Bijvoorbeeld: ga je voor een sales-functie, dan is promotiewerk zeker een bijbaan die je op je cv wilt zetten – net als je acquisitiewerk in je jaarclub.

3. Staat dit ook al ergens anders op mijn cv?

Had je verschillende soortgelijke bijbanen, dan kun je overwegen om dit te groeperen. Helemaal als je taken en verantwoordelijkheden behoorlijk overeenkwamen.

4. Is het indrukwekkend?

Sommige dingen zijn simpelweg relevant omdat ze indrukwekkend zijn. Spreek je verschillende talen (vloeiend), heb je een grote scriptieprijs gewonnen of is er iets anders wat niet standaard is? Het kan een goed idee zijn om dat op je cv te vermelden.

5. Was dit een extra verantwoordelijkheid?

Dat je in je bijbaan als caissière bij de supermarkt achter de kassa zat, is nogal logisch. Had je extra verantwoordelijkheden doordat je de dagafsluiting mocht doen, of achter de klantenservice stond? Dan zou je dit wel kunnen uitlichten.

Sollicitatietips

Nieuwste vacatures

Avond Conciërge Parttime

  • Utrecht
Op zoek naar een (bij)baan in Utrecht voor 2 avonden per week waarbij je verantwoordelijk bent voor de afsluiting van, het school gebouw? En daarbij op de rustige momenten de vrijheid hebt om bijvoorbeeld aan je huiswerk te werken? Dan is dit de (bij...

voedingsassistente ziekenhuis parttime

  • Nijmegen
Ben jij op zoek naar parttime dienstverlenend werk en heb je een hart voor de zorg? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!Als voedingsassistent(e) bij het Radboud ziekenhuis in Nijmegen, heb je direct contact met patiënten op verschillende af...

Summerjob medewerker klantenservice

  • Leiden
Hey daar! Op zoek naar een dynamische vakantiebaan voor deze zomer? Wil je niet alleen geld verdienen, maar ook actief bezig zijn? Dan hebben wij dé perfecte kans voor jou!Wij zijn voor onze opdrachtgever op zoek naar klantenservicemedewerkers/klant...