9 tips om gefocust te blijven tijdens het studeren

Vrouw die op gras ligt
18 augustus 2021

Studeren kan soms een uitdaging zijn, vooral in deze moderne tijd vol afleidingen. Maar maak je geen zorgen, Gen Z, we've got your back! We hebben een lijst samengesteld met leuke en originele tips om gefocust te blijven tijdens het studeren. Deze tips zijn eenvoudig uitvoerbaar en geschikt voor iedereen. Laten we beginnen!

1. Plan je studietijd als een influencer

Gebruik een planner of een studie-app om je studietijd in te plannen, net zoals influencers hun content plannen. Creëer je eigen content voor succes!

2. Creëer een 'No Scroll'-zone

Zet je telefoon opzij en creëer een speciale 'No Scroll'-zone in je studieruimte. Dit is een plek waar je je telefoon niet gebruikt en je volledig kunt concentreren op je studiemateriaal. #FocusMode

3. Maak een studieplaylist

Geniet van het beste van beide werelden door een studieplaylist te maken. Kies rustige en instrumentale nummers om je concentratie te verhogen. Laat die beats je naar succes leiden!

4. Maak gebruik van de "Pomodoro-techniek"

Deze techniek houdt in dat je 25 minuten studeert, gevolgd door een korte pauze van 5 minuten. Herhaal dit vier keer en neem daarna een langere pauze van 15-30 minuten. Het helpt je gefocust te blijven en voorkomt dat je overweldigd raakt.

5. Krijg frisse lucht met een "Studeer en wandel"-sessie

Combineer studeren met beweging door een studeer- en wandelsessie te plannen. Ga naar buiten, maak een wandeling en neem je studiemateriaal mee. Frisse lucht en een verandering van omgeving kunnen wonderen doen voor je concentratie.

6. Maak gebruik van beloningen

Stel jezelf beloningen in het vooruitzicht voor elke studietaak die je voltooit. Het kan een aflevering van je favoriete serie zijn, een lekkere snack of zelfs wat tijd doorbrengen met je vrienden. Belonen motiveert!

7. Maak aantekeningen met emojis

Maak je studieaantekeningen interessanter door emojis toe te voegen. Emojis kunnen je helpen belangrijke punten te markeren en informatie visueel aantrekkelijker te maken. 📚🎉

8. Zorg voor een studiebuddy

Zoek een studiebuddy uit je klas of vriendenkring. Samen studeren kan leuk en motiverend zijn. Jullie kunnen elkaar ondersteunen, vragen beantwoorden en zelfs een beetje competitie aangaan. #StudySquadGoals

9. Volg online studie-experts

Volg online studie-experts en specialisten op sociale media. Ze delen vaak waardevolle tips en technieken om beter te studeren. Laat je inspireren door hun kennis en ervaring.

Met deze tips in je gereedschapskist, ben je helemaal klaar om je studiegame naar een hoger niveau te tillen. Blijf gefocust, wees creatief en maak een succes van je studieavontuur, Gen Z-style!

Werken als afwisseling tijdens je studie

Bij ASA Talent begrijpen we hoe belangrijk focus is tijdens het studeren. Daarom bieden we niet alleen banen en werkmogelijkheden aan, maar ook ondersteuning om jou te helpen je studie en werk succesvol te combineren. Werken naast je studie kan je helpen om discipline en timemanagement te ontwikkelen, waardoor je beter in staat bent je te concentreren op je studie. Bovendien biedt werk een welkome afwisseling en nieuwe energie, zodat je gemotiveerd blijft in je academische inspanningen. Ontdek hoe ASA Talent je kan helpen bij het vinden van de perfecte balans tussen studeren en werken, zodat je met focus en succes kunt afstuderen.

Studentenleven

Parttime energie coach

  • Rotterdam
Ben je op zoek naar een uitdagende en zinvolle positie in Rotterdam? Wil je je enthousiasme benutten om anderen te begeleiden bij het verduurzamen van hun woning en tegelijkertijd een inkomen verdienen? Dan is de rol van Energiecoach perfect voor jo...

Energieadviseur Duurzaamheid Parttime

  • Rotterdam
Ben je op zoek naar een uitdagende en betekenisvolle functie in Rotterdam? Wil je je enthousiasme inzetten om anderen te helpen bij het verduurzamen van hun woning en tegelijkertijd geld verdienen? Dan is de rol van Energieadviseur Duurzaamheid perfe...

Projectmanager Marketing parttime

  • Groningen
Ben jij de creatieve geest die marketingideeën naadloos kan vertalen naar aantrekkelijke producten? Beschik je over uitstekende kennis van grafisch ontwerp en evenementen? Dan is deze functie iets voor jou!Voor onze opdrachtgever zoeken we een ged...