Vakantie in eigen land

Lachende vrouw met zonnenbril
25 april 2024

Vakantie in eigen land kan net zo verrijkend zijn als een reis naar het buitenland. Het biedt de perfecte kans om de verborgen schatten van ons eigen land te ontdekken en te waarderen. Van de rustgevende natuur tot de bruisende steden, en van culinaire verrassingen tot culturele rijkdommen – een vakantie dicht bij huis is vaak een openbaring van diversiteit en schoonheid. In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis door ons prachtige land, en laten we zien hoe je van elke minuut kunt genieten.

1. Hintergarten

Ga lekker op vakantie in jouw eigen achtertuin! Regel een tentje, hangmat, vuurkorf, slaapzakken en je waant je direct op de camping. Nodig wat vrienden en vriendinnen uit, drink wijn uit plastic glazen en slinger die wegwerpbarbecue aan! Geniet-onnnn!

2. Wandelpaden

Ga er eens op uit in jouw eigen landje. Check de mooiste wandelgebieden van Nederland en je zult versteld staan! Bijvoorbeeld Zuid-Limburg, de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en de Waddeneilanden zijn top locaties om er eens lekker op uit te gaan. Enneh, wist je dat je met wandelen bijna 240 calorieën per uur kunt verbranden? Prima excuus om vervolgens wat snacks en drankjes te nemen.

3. Beach in Nederland

Je hoeft helemaal niet naar de Costa Brava voor die beachvibe. In de meeste grote steden van Nederland zijn super toffe stranden met strandtentjes aangelegd. Denk aan de Kaaij in Nijmegen, Soia in Utrecht, Zandvoort aan de Eem in Amersfoort of Baai in Breda. Er zit er vast één bij jou in de buurt. Check anders nog even de leukste aangelegde stranden in Nederland.

4. AirBnB

Heb je zelf geen achtertuin, maar wil je er wel even op uit? Check airbnb voor leuke (én betaalbare!) huisjes in bijvoorbeeld Drenthe, Noordwijk of Limburg om even op vakantie te gaan in eigen land. Met een bbq, flesje wijn en wat biertjes tover jij dat vakantiegevoel zo tevoorschijn. ;) 

5. Ontdekkingstocht door onbekende steden

Een vakantie in eigen land is de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de bekende en de onbekende steden van ons land te verkennen. Deze steden, vaak onderschat, zijn een schatkist vol met unieke architectuur, intrigerende geschiedenis en lokale festiviteiten die wachten om ontdekt te worden. Het avontuur begint waar de toeristische paden eindigen.

6. Natuur en avontuur in de achtertuin

De natuurlijke landschappen van ons land bieden eindeloze mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. Van de uitgestrekte bossen waar je kunt wandelen en fietsen, tot de rustgevende kustlijnen ideaal voor een dagje uit met een kajak of paddleboard. Deze natuurlijke wonderen bieden niet alleen een prachtig uitzicht maar ook een perfecte achtergrond voor actieve ontspanning.

7. Culinaire reis door eigen land

Ons land is een smeltkroes van culturen, wat zich vertaalt in een rijke variëteit aan culinaire ervaringen. Van noord naar zuid, de regionale keukens bieden een pallet van smaken die je uitnodigen voor een culinaire reis. Ontdek lokale markten, proef authentieke gerechten en laat je verrassen door de creativiteit van lokale chefs.

8. Cultureel erfgoed en festivals

De culturele identiteit van ons land komt tot uiting in de vele festivals en historische sites. Elk bezoek biedt een nieuwe kijk op onze geschiedenis en tradities. Het bijwonen van een lokaal festival of het verkennen van een historisch monument biedt niet alleen vermaak maar ook een dieper begrip van onze culturele wortels.

9. Ontspanning en wellness

Voor degenen die rust zoeken, bieden onze spa-resorts en wellness-centra een oase van ontspanning. Geniet van de serene omgeving en laat je verwennen met behandelingen die lichaam en geest revitaliseren. Het is de perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en om weer in contact te komen met jezelf.

10. Gezinsvriendelijke vakanties

Vakantie in eigen land is ideaal voor gezinnen. Met tal van attractieparken, educatieve musea en interactieve activiteiten kunnen kinderen spelenderwijs leren en nieuwe ervaringen opdoen. Deze vakanties bieden plezier voor het hele gezin en maken van elke dag een avontuur.

11. Duurzaam toerisme

Duurzaam reizen is een bewuste keuze. Door te kiezen voor eco-vriendelijke accommodaties en activiteiten die de lokale economie ondersteunen, draag je bij aan het behoud van de natuurlijke en culturele rijkdommen van ons land. Het is een manier om verantwoord te genieten van de schoonheid om ons heen.

12. De verborgen juweeltjes

Elk land heeft zijn verborgen juweeltjes – plekken die zelden de voorpagina's van reisgidsen halen, maar die een onvergetelijke ervaring bieden. Van afgelegen dorpjes tot ongerepte natuurgebieden, deze verborgen plekken bieden een unieke kijk op het land en zijn vaak het hoogtepunt van een vakantie in eigen land.

13. Historische werkervaring: Bijbaan in eigen land

Ontdek niet alleen de schoonheid van eigen land, maar grijp ook de kans om werkervaring op te doen in een historisch rijke omgeving. Via ASA uitzendbureau kun je een bijbaan vinden in musea, toeristische attracties of culturele instellingen. Deze bijbanen bieden niet alleen een bron van inkomsten, maar ook een leerzame ervaring waarbij je meer leert over het cultureel erfgoed van ons land en tegelijkertijd waardevolle werkervaring opdoet.

14. Stad en natuur: Combinatie van stadsleven en natuurontdekkingen

Combineer het beste van twee werelden door het bruisende stadsleven te ervaren met de rustgevende natuur die ons land te bieden heeft. Plan een dag in de stad met culturele bezoeken en diner in lokale restaurants, gevolgd door een weekendje weg in de natuur, waar je kunt wandelen, fietsen of gewoon ontspannen in de schoonheid van het landschap.

15. Lokale kunst en ambachten: Ondersteuning van lokale kunstenaars

Ontdek de rijke kunstscene in eigen land door bezoeken aan galerijen, ambachtelijke markten en kunstenaarsworkshops. Dit is een geweldige manier om unieke, handgemaakte producten te vinden en tegelijkertijd de lokale economie te ondersteunen. Veel steden bieden ook workshops aan waar je zelf kunt leren hoe je traditionele kunsten en ambachten kunt maken.

16. Duurzame stedentrips: Groen reizen binnen de stad

Duurzaam toerisme hoeft niet te stoppen bij de natuur. Ook onze steden bieden tal van mogelijkheden om duurzaam en groen te reizen. Denk aan het gebruiken van openbaar vervoer, het huren van fietsen of het verblijven in eco-vriendelijke hotels. Ontdek hoe je een positieve impact kunt hebben op het milieu, terwijl je geniet van de dynamiek van de stad.

Een vakantie in eigen land opent een wereld van mogelijkheden. Van het verdiepen in de lokale cultuur en natuur tot het opdoen van unieke werkervaring via bijbanen bij ASA uitzendbureau. Elk avontuur draagt bij aan een dieper begrip en waardering voor het land waar we wonen. Verrijk je leven met deze unieke ervaringen en ontdek de onverwachte schatten in eigen land.

Studentenleven

Nieuwste vacatures

Consultant Amsterdam

  • Amsterdam
Pippi Langkous zei altijd: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!" 🌟 Herkenbaar? Dan zou de functie van allround consultant bij ASA Amsterdam perfect voor jou kunnen zijn.Bij ASA Amsterdam is elke dag als allround HR-consult...

Zaterdaghulp parttime Theater Hangaar

  • Leiden
Wil jij werken bij dé langstlopende Musical van Nederland? Ga dan aan de slag als allround theatermedewerker bij de TheaterHangaar in Katwijk! Hier draait Soldaat van Oranje – de musical inmiddels al meer dan 13 jaar!Op zaterdag speelt Soldaat van...

Zaterdaghulp parttime Theater Hangaar

  • Leiden
Wil jij werken bij dé langstlopende Musical van Nederland? Ga dan aan de slag als allround theatermedewerker bij de TheaterHangaar in Katwijk! Hier draait Soldaat van Oranje – de musical inmiddels al meer dan 13 jaar!Op zaterdag speelt Soldaat van...