Flexibel werken als student: Madelief's ervaringen met oproepdiensten bij ASA Talent

Madelief heeft haar SEU diploma behaald
25 september 2024

Ben je student en op zoek naar een flexibele bijbaan die perfect aansluit bij je drukke studieschema? Of ben je net afgestudeerd en wil je verschillende werkplekken ontdekken voordat je je vastlegt? Dan is het verhaal van Madelief van der Helm, 24-jaar en consultant bij ASA Talent in Enschede, misschien precies wat je zoekt. In dit interview deelt ze haar ervaringen met oproepdiensten en geeft ze waardevolle tips voor studenten en starters die op zoek zijn naar flexibel werk.

Van student naar ASA: Madelief's weg naar flexibel werk

Madelief's reis begon na haar afstuderen aan de opleiding Ondernemerschap en Retail Management aan Saxion in Enschede. Ze stond voor de vraag die veel afgestudeerden kennen: wat nu?

"Ik was eigenlijk op het punt van: wat ga ik nu doen? Ga ik nog verder studeren? En wat ga ik dan studeren? Of ga ik werken, en waar ga ik dan werken?" vertelt Madelief.

Met een vast contract bij haar toenmalige baan, maar op zoek naar meer uren, kwam ze bij ASA terecht voor een gesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek werd haar direct de functie van consultant aangeboden, wat perfect aansloot bij haar ambities.

"Nu zit ik helemaal op mijn plek bij ASA," zegt Madelief enthousiast. "Het is heel gevarieerd en erg naar mijn zin."

Oproepdiensten: de ideale oplossing voor studenten

Als consultant bij ASA Talent komt Madelief dagelijks in contact met studenten die worstelen met het combineren van studie en werk. Het probleem? Roosters die elke week anders zijn.

"Studenten kunnen niet standaard elke dinsdag werken," legt Madelief uit. "Daarom willen ze graag veel flexibiliteit. Oproepdiensten zijn voor de student eigenlijk de ideale bijbaan om te combineren met school."

Expertises van Madelief:

Madelief van der Help oproepkrachten
  • Planningen maken die perfect aansluiten bij de wensen van studenten én bedrijven
  • Communicatieve duizendpoot: de brug tussen enthousiaste kandidaten en ambitieuze klanten
  • Matchmaker extraordinaire: de juiste student op de juiste plek toveren
  • SEU-diploma op zak: jouw persoonlijke gids door de jungle van arbeidswetten
  • Employer branding guru: ASA Talent neerzetten als dé plek waar studenten willen werken

Opleidingen:

  • Ondernemerschap en retail management aan de Hogeschool Saxion (2018 - 2023)
  • Minor Internationaal Management & Ondernemerschap aan de Hogeschool Saxion (2021)

Connect met Madelief:

Madelief haar LinkedIn / Vacatures van Madelief in Enschede

Wat zijn oproepdiensten precies?

Madelief legt uit dat oproepdiensten verschillen van reguliere banen:

"Bij oproepdiensten krijgen we de diensten binnen van klanten en kunnen flexmedewerkers werken wanneer het hun uitkomt. Ben je niet beschikbaar wanneer er diensten zijn aangeboden of spreken de diensten je niet aan? Dan houdt het op. Bij reguliere banen heb je meer vastigheid en een urengarantie, wat wij bij oproepdiensten niet kunnen bieden."

De timing van oproepen varieert enorm. Soms weten bedrijven twee weken van tevoren dat ze extra mensen nodig hebben, maar het kan ook voorkomen dat er dezelfde dag nog iemand nodig is.

"Het kan twee uur van tevoren zijn, een week van tevoren, of zelfs een uur van tevoren," zegt Madelief. "Flexibiliteit is key!"

Diverse sectoren, eindeloze mogelijkheden

Een van de grote voordelen van oproepdiensten is de verscheidenheid aan werk. Madelief somt enthousiast op:

"We hebben veel horecadiensten, vooral bij bedrijfsrestaurants en catering. Maar we hebben ook diensten in musea, elektromarkten, verhuisbedrijven, en zelfs promotiewerk. Eigenlijk is bij ons alles mogelijk!"

Van parkeerwachter bij FC Twente tot het digitaliseren van administratie - de mogelijkheden zijn eindeloos. Perfect voor studenten die willen ontdekken wat bij hen past!

Voordelen én uitdagingen

Flexibiliteit is het grootste voordeel, maar Madelief is eerlijk over de uitdagingen:

"Je hebt geen urengarantie, dus je weet niet hoeveel uren je kunt werken. Daarnaast kom je altijd op verschillende locaties terecht. Je moet wel durven naar nieuwe plekken te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten."

Het ideale profiel voor oproepdiensten

Volgens Madelief zijn is de functie van oproepkracht perfect voor:

  1. Snelle aanpassers
  2. Snelle leerlingen
  3. Sociale types
  4. Flexibele persoonlijkheden

"Je moet snel kunnen leren," benadrukt Madelief. "De ene dag sta je in een magazijn, de volgende dag in de horeca. Als je overal twee uur nodig hebt om in te werken, is de dienst alweer voorbij."

Weet je genoeg? Solliciteer hier op een van onze oproepkracht vacatures

Tips voor studenten die oproepdiensten overwegen

Madelief benadrukt het belang van goede planning en balans bij het werken in oproepdiensten:

"Het is heel belangrijk dat je het goed plant. Je geeft aan dat je die dienst kan. Noteer het in je agenda, hou het goed bij. Neem niet te veel diensten aan als je het gevoel krijgt dat je daardoor helemaal geen privé tijd meer hebt."

Ze adviseert studenten om flexibel te zijn, maar ook hun grenzen te kennen:

"Heb je het heel druk met school, wijs dan de dienst af. Totdat je weer wat meer plek hebt, zodat je ook leuke dingen kunt blijven doen. Het is belangrijk dat je je diensten overzichtelijk houdt."

De toekomst is flexibel

Madelief ziet een groeiende trend in flexibel werken, zowel voor werkgevers als voor studenten:

"Ik denk dat het echt wel heel erg toeneemt, dat merken wij nu ook. Veel klanten zien toch de voordelen ervan in, omdat ze nergens aan vastzitten. Ze krijgen werknemers wanneer het voor hen nodig is. Dus wanneer het bijvoorbeeld druk is, wanneer pieken, projecten, zieken, etcetera."

Ze voegt eraan toe dat dit type werk ook ideaal blijft voor studenten:

"En ook voor de kandidaten. Ja, helaas hebben de scholen nog steeds niet de oplossing om de roosters standaard hetzelfde te houden. Dus voor de studenten is het ook gewoon ideaal."

Groeimogelijkheden en toekomstperspectief

Oproepdiensten kunnen een springplank zijn naar meer. Madelief vertelt:

"We hebben bijvoorbeeld een student die begon met 8 uurtjes per week op oproepbasis. Nu is hij daar als werkstudent voor 16 tot 24 uur aan de slag en gaat hij er in februari afstuderen."

Door een goede indruk achter te laten, kunnen studenten doorgroeien binnen bedrijven of via ASA andere mogelijkheden ontdekken.

De toekomst is flexibel

Madelief ziet een trend in flexibel werken:

"Je merkt dat veel mensen later in hun carrière nog switchen in wat ze leuk en belangrijk vinden. Ook al heb je een bepaalde opleiding gedaan, dat betekent echt niet per se dat je vastzit aan een bepaald vakgebied of een bepaalde baan."

Start je flexibele carrière met ASA Talent

Ben je geïnspireerd door Madelief's verhaal en wil je zelf de voordelen van flexibel werken ervaren? ASA Talent biedt de perfecte mogelijkheid om verschillende functies en werkgevers uit te proberen. Of je nu op zoek bent naar een bijbaan naast je studie of je eerste baan na je afstuderen, bij ASA Talent kun je flexibel werken in diverse sectoren.

Madelief's afsluitende advies?

"Bij ons is het heel belangrijk: doe elke dag wat voor jou werkt. Alles is mogelijk en niets is te gek!"

Wil jij, net als Madelief, ontdekken wat het beste bij jou past? Bekijk dan al onze oproepkracht vacatures. Onze recruiters staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte match tussen jouw talenten, studie en de juiste werkgever. Wie weet ontdek jij wel, net als Madelief, een onverwacht carrièrepad dat perfect bij je past!

Interview Madelief en Ramon via Teams over oproepdienstenMadelief en Ramon tijdens hun Teams interview

Over de schrijver:

Dit artikel maakt deel uit van onze nieuwe rubriek 'In gesprek met', waarin Ramon Gulikers de verhalen achter RGF Staffing ontdekt. Als content creator bij ASA Talent gaat hij op zoek naar de menselijke kant van ons bedrijf. Benieuwd naar meer inspirerende carrièreverhalen of heb je vragen over werken bij ASA Talent? Houd deze rubriek in de gaten en wie weet spreken we jou de volgende keer.

Connect met Ramon:

Ramons LinkedIn

ASA Talent

Nieuwste vacatures

Opruim/Sorteerhulp

  • Beuningen Gld
Wil jij flexibel werken in een dynamische bibliotheekomgeving, doorgroeimogelijkheden, in Beuningen Gld? Solliciteer nu!...

Facilitair medewerker parttime

  • Elst
Klaar voor iets nieuws? Kom jij ons team versterken als Facilitair medewerker in Elst, met een competitief uurloon van €15,57, vakantiegeld, reiskostenvergoeding, en een tijdelijk contract tot november. Ontdek de mogelijkheden bij Dicoon en ASA Nijmegen!...

Klantenservice medewerker

  • Nijmegen
Klaar voor iets nieuws in Nijmegen met een salaris tussen €13,89 en €15,17 per uur? Ontdek deze tijdelijke, op locatie rol en groei mee met ons dynamische team. Interesse? Lees verder en solliciteer!...