Krijg zoveel mogelijk studentenkorting als student

Geld besparen
13 februari 2023

Het studenten leven is al duur genoeg, dus waarom duur maken als het ook goedkoper kan?! Voor je opleiding betaal je ieder schooljaar een hoop collegegeld, maar daar blijft het niet bij. Je hebt nog studieboeken nodig, reisproducten, schriften en pennen, een laptop, eten en drinken, noem het maar op. Als student kom je voor veel websites en winkels in aanmerking voor studentenkorting. Wist je dat je zelfs bij de kapper kan profiteren van studentenkorting? In deze blog vind je een hele lijst aan voordelen voor alle studenten. Ben jij benieuwd hoe je veel geld gaat besparen? Lees dan snel verder!

Opleiding

Ben je 18 jaar of ouder en sta je ingeschreven aan het mbo, hbo of universiteit kan je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Log in op de website mijnDUO.nl en kijk of je in aanmerking komt voor studiefinanciering. De hoogte van het bedrag is gebaseerd op het inkomen van je ouders en of je thuis- of uitwonend bent. De maximale hoogte van studiefinanciering is 405,23 euro per maand. Als je ouders te veel verdienen kan het zo zijn dat je hier geen recht op hebt. Ieder jaar wordt het bedrag opnieuw berekend door de belastingdienst. Elke maand krijg je het x bedrag gestort op jouw rekening. Als je binnen 10 jaar een opleiding hebt afgerond wordt dit bedrag gezien als een gift en mag je het geld dus houden. Lukt het je niet om binnen 10 jaar een opleiding af te ronden, dan wordt het bedrag omgezet naar een schuld en heb je 30 jaar de tijd om deze schuld terug te betalen.

Tijdens je opleiding heb je gegarandeerd studieboeken nodig. Voor sommige boeken betaal je heel veel geld die je waarschijnlijk maar voor één tentamen nodig hebt. Super zonde om daar dan veel geld aan uit te geven. Misschien heb je iets aan de volgende tips!

-          Op bijna elke (studie)boeken website heb je als student recht op 5% korting

-          Koop je boeken tweedehands

-          Leen je boeken bij de bibliotheek

-          Leen je boeken van oud-studenten

-          Schrijf je in voor de nieuwsbrief van een (studie)boeken website en profiteer doormiddel van en kortingscode

Ook heb je waarschijnlijk een laptop nodig als je een opleiding start. Tegenwoordig zijn ze voorzien van de meest technologische snufjes, maar betaal je daar natuurlijk ook voor. Ga je voor een Apple, dan kan je profiteren van kortingen die op kunnen lopen tot 10%. Werk je veel liever met een HP, profiteer je van tot wel 25% korting op jouw laptop. Kijk voor andere merken op hun eigen website onder het kopje ‘studentenkorting’ om te zien of het merk doet aan studentenkorting en zo ja hoe veel korting je kan krijgen.

Verzekering

Goed om jezelf en andere zaken te verzekeren! Dat hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die een speciaal aanbod hebben voor studenten. Daar betaal je dus een stuk minder voor en ben je verzekerd voor het noodzakelijke. Bijzaken zijn optioneel tegen een hogere prijs. Verzekeraars die je zou kunnen checken zijn: Zilveren Kruis, Rabobank, Interpolis, CZ, SNS Bank, ABN Amro, FBTO, DSW en ING. Naast dit rijtje zijn er nog meer andere verzekeraars die kortingen geven op verzekeringen voor studenten. Check daarvoor de website van de desbetreffende verzekeraar. Ook kan je gebruik maken van een verzekering vergelijker.

Reizen

Elke student heeft recht op een studenten-ov. Hiermee kan je gratis reizen met het openbaar vervoer door heel Nederland. Je kan dan kiezen voor een week- of weekend abonnement. Niet alleen op het openbaar vervoer kan je korting krijgen, maar ook op vliegtickets. Onder andere bij vluchtmaatschappijen KLM, Emirates en Etihad kun je profiteren van studentenkorting. Nog een verblijf nodig? Op hotels.com krijg je 10% korting op vertoon van je studentenpas.

Vrije tijd

Bij een aantal sportscholen is een speciaal membership beschikbaar voor studenten. Je betaalt dan een stuk minder dan reguliere klanten. Je krijgt studentenkorting o.a. bij deze sportscholen:

-          Trainmore

-          Newstyle Healthcenters

-          Studioperfect

-          Sportcity

-          Trifora

Ga je liever voor een leuk uitje de deur uit, bijvoorbeeld naar de bios, een museum of de dierentuin? Vaak kun je hier ook profiteren van studentenkorting. Je krijgt als student korting bij bijvoorbeeld: Artis, Ouwehands Dierenpark, Pathé en Kinepolis. Bij een aantal musea kun je als student zelfs gratis toegang krijgen op vertoon van een geldige collegekaart.

Winkelen

Ook op bepaalde merken krijg je altijd korting als student zijnde. Hiervoor kun je het best de app ‘Unidays’, ‘Student Beans’ en ‘Knaek’ downloaden. Hier vind je een overzicht van verschillende winkels en de bijbehorende korting. In de app vind je merken terug zoals o.a. Nike, Snipes, Hunkemöller, C&A, Converse, ASOS, Jack&Jones, G-star raw, Footlocker, UGG, Vans, Under Armour, Gymshark en ga zo maar door. Als je in de stad fysiek wil gaan winkelen, zorg dan dat je altijd je studentenpas meeneemt. Er zijn tal aan winkels waar je nog niet van wist dat ze studentenkorting geven. Tip: meestal staat studentenkorting op het etalageraam, kassa of paskamer aangegeven doormiddel van een sticker.

Eten en drinken

Als thuiswonende student koken je ouders vaak voor je. Maar misschien woon je wel op kamers en moet je zelf voor het eten zorgen. Bij veel restaurants heb je ook recht op studentenkorting. Wist je dat je bij New York Pizza een heerlijke pizza kan afhalen voor maar 6,50 euro? Of bij Vapiano kan je genieten van 20% korting op je bestelling. Wil je liever zelf koken? Bij Hello Fresh krijg je als student 10% korting op je bestelling.

Deel deze handige en voordelige tips vooral met je medestudenten en geniet samen van vele kortingen op je dagelijkse gebruiken. Wil je weten wat jouw stad te bieden heeft op het gebied van studentenkorting? Kijk dan op de website van jouw stad. 

Studentenleven

Nieuwste vacatures

Facilitair medewerker Parttime

  • Eindhoven
Ben jij op zoek naar een parttime functie als beheerder/facilitair medewerker? Lijkt het jou leuk om deze zomer aan de slag op een internationale school en ben je flexibel, handig en oplossingsgericht? Dan zijn wij op zoek naar jou!Je werkzaamheden...

Parttime financieel medewerker

  • Enschede
Opzoek naar een uitdaging in de zomermaanden in de financiële sector? Lees dan verder!Wij zoeken voor een leuk bedrijf in Enschede een financieel medewerker. Het gaat om een parttime functie van 25 tot 30 uur per week. Het voordeel is dat je zo sn...

Traineeship adviseur

  • Amsterdam
Ben je klaar om je talenten te ontdekken en je carrière een vliegende start te geven? Ons Traineeship Consultancy biedt jou de perfecte kans!Wat ga je doen?Bij ons krijg je de vrijheid om je eigen pad te kiezen, te groeien en uit te blinken in een...