6 mythes die we busten over uitzendbureaus

Blog mythes over uitzendbureaus
29 september 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, maar heb je nog geen succes? Uitzendbureaus helpen je met deze zoektocht. Zo vind je de beste baan voor jou!

Bij ASA horen we vaak mythes over uitzendbureaus die mensen weerhouden een baan te vinden via ons. Dit is voor velen een gemiste kans. Daarom busten wij deze mythes voor jou! Zo weet je precies wat je te wachten staat als je via ons jóuw droombaan vindt.

Werken via uitzendbureaus verdient minder goed

Er wordt vaak gedacht dat een baan die je vindt via een uitzendbureau minder goed betaald. De uitzendkantoren houden toch een deel van je loon in voor de geleverde dienstverlening? Zeker niet! Als uitzendkracht word je nooit extra belast door het uitzendbureau. Je verdient het loon waar je recht op hebt en je ook krijgt als je direct bij het bedrijf zelf solliciteert. Wij komen nooit aan jouw loon. Dat heb je straks eerlijk zelf verdient!

Een uitzendbureau heeft als enige doel jou een baan te verkopen

Onze prioriteit is onze uitzendkrachten gelukkig maken. Daar worden wij ook gelukkig van. Een tevreden uitzendkracht motiveert ons om onze dienstverlening constant te verbeteren. Wij helpen jou de baan te vinden die voor jou werkt en dus helemaal bij je past. Zo maken wij onze uitzendkrachten blij! En verdienen wij ook zelf een centje bij.

Uitzendarbeid is alleen voor jonge mensen en studenten

Fabel! We bieden banen aan voor alle leeftijdsklassen. Je kunt altijd bij ons terecht. Tenzij je schoonmoeder op bezoek is natuurlijk. Wij maken het zoeken naar een baan makkelijk en leuk, voor iedereen!

Werken via een uitzendbureau levert geen vast contract op

Bij ons vind je een ruim aanbod aan banen. Dit zijn onder andere parttime, maar ook veel fulltime jobs. Er is hier veel mogelijkheid voor een vast contract, als je daarnaar op zoek bent! Bij ons kom je nooit meer weg 😉.

Je hebt nooit een rechtstreekse contactpersoon

Nee je praat zeker niet met bots. We horen vaak dat mensen denken dat je als uitzendkracht nooit bij dezelfde persoon terecht kunt. Dat is niet het geval! Wij doen ons best jou zo vaak mogelijk met dezelfde persoon in contact te brengen. Om de baan te vinden die voor jou werkt, is het belangrijk om je goed te leren kennen. Dit gaat beter als dat met dezelfde perso(o)n(en) is. Er zitten wel uitzonderingen in deze regeling, maar je kunt altijd bij iemand terecht met vragen. 

Je moet betalen voor de service van een uitzendbureau

Je hebt nog geen loon, maar moet wel betalen om een baan te vinden? Zo doen wij dat niet! Een baan vinden via ASA is helemaal gratis, daar houden wij Nederlanders van.

Ben je enthousiast geworden over werk vinden via een uitzendbureau? Kijk dan direct op asatalent.nl en word onze nieuwste uitzendkracht!

Sollicitatietips

Nieuwste vacatures

Schoonmaakmedewerker Vakantiepark Parttime

  • Arnhem
Ben jij op zoek naar een parttime dynamische baan waarbij je deel uitmaakt van een gezellig team en vakantiegasten een onvergetelijke ervaring bezorgt? Dan is dit jouw kans! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste schoonmaakmedewerker voor ons vakanti...

Parttime medewerker ziekenhuis apotheek

  • Maastricht
We zoeken een medewerker VTGM (Voor Toediening Gereed Maken). Dit houdt in dat je onder steriele omstandigheden, medicatie klaarmaakt in een LAF kast.Je hoeft hierin geen ervaring te hebben, maar wél heel secuur kunnen werken. Is dit jou op het lijf...

Eerste medewerkers frontdesk

  • Apeldoorn
Ben jij een enthousiaste en energieke teamspeler die uitblinkt in gastvrijheid en service? Dan ben jij misschien wel de nieuwe Supervisor Receptionist die het dynamische Hospitality team bij Apenheul komt versterken!...