Quit Quitting: de weg naar succes!

Studentes studeren
7 december 2023

Wat is quit quitting?

In de reis naar succes en persoonlijke groei zijn er vaak momenten waarop we voor uitdagingen en obstakels komen te staan. Het kan verleidelijk zijn om op te geven wanneer de weg moeilijk wordt, maar juist dan is het belangrijk om de "quit quitting" mindset te omarmen. Het concept quit quitting betekent dat je niet moet opgeven of moet stoppen met proberen, ook niet als je geconfronteerd wordt met uitdagingen, obstakels of tegenslagen. In plaats van op te geven in moeilijke situaties, moedigt quit quitting je aan om je doelen na te streven, zelfs als dat niet altijd even gemakkelijk is. Het suggereert dat opgeven geen optie is als je echt iets wilt bereiken in het leven. 

Misschien vraag je je wel af, waarom nou quit quitting? Omdat jouw leven een rollercoaster is vol met avonturen en uitdagingen. Van zoeken naar een leuke baan tot het proberen te overleven op een budget dat meer op wat zakgeld lijkt. Elke keer als je aan iets nieuws begint, vol goede moed, komen de uitdagingen en ineens lijkt stoppen de makkelijkste optie... Nee! Quit quitting is de mindset die je dan nodig hebt! Quit quitting is niet alleen een mindset, het is een game changer die je helpt door te zetten als het lastig wordt. Maar hoe ontwikkel je deze mindset? En wat zijn de voordelen ervan?

Een waardevolle mentaliteit...

Quit quitting is dus een waardevolle mentaliteit om aan te nemen. Het vasthouden aan doelen en het vermijden van opgeven heeft verschillende voordelen:

Persoonlijke groei: wanneer je leert om niet op te geven, ook als alles even tegen lijkt te zitten, leer je beter omgaan met tegenslagen. Ook ontwikkel je doorzettingsvermogen en leer jij jezelf verbeteren. Het geloven in je eigen krachten, is de eerste stap naar succes.

Het geeft je zelfvertrouwen een boost: elk obstakel dat je overwint is een boost voor je zelfvertrouwen. Het besef dat jij in staat bent om je tegenslagen te verslaan geeft je het vertrouwen om meer tegenslagen aan te gaan!

Mentale veerkracht: door tegenslagen te overwinnen en niet op te geven, ontwikkel je mentale veerkracht. Dit helpt je beter om te gaan met stress en moeilijke situaties in je leven. Handig, want hoe vervelend het ook is zullen deze situaties zich zeker nog wel voordoen.

Professioneel succes: het behalen van je doelen heeft doorzettingsvermogen en vastberadenheid nodig. Als je leert niet op te geven vergroot je de kans om doelen te halen en uiteindelijk succesvol te zijn in wat je ook nastreeft. Dit heeft natuurlijk impact op je persoonlijke reis, maar ook op je professionele succes.

MAAR HOE ONTWIKKEL JE NOU DEZE MINDSET?

Het klinkt natuurlijk veel simpeler dan dat het in realiteit ook écht is. Daarom hebben wij een paar tips voor je:

Om deze mindset te ontwikkelen is het belangrijk om doelen op te stellen: stel duidelijke en haalbare doelen op zodat je weet waar je naartoe wilt werken. Deze doelen geven steun en richting. Maak je doelen niet te groot. Breek ze juist op in kleinere haalbare doelen. Een groot doel kan heel ver weg lijken. Terwijl het door een kleiner doel makkelijker is om vooruitgang te boeken. 

Het is niet erg om fouten te maken, leer daar juist van: door je fouten niet te zien als tegenslagen, maar als leermomenten kunnen deze waardevolle inzichten opleveren. Het komt ons allemaal weleens voor dat we een verkeerde inschatting maken in onze planning of tijd. Dit zijn momenten waar het goed is om even bij stil te staan. Zo kan je het de volgende keer beter doen, bijvoorbeeld door een agenda bij te houden of een wekker te zetten. Hierdoor leer je realistisch te plannen en je tijd efficiënt in te delen.

Herinner jezelf regelmatig waarom je dit doet, wees flexibel, twijfel niet aan jezelf en heb geduld! Het is niet reëel om alles snel te willen doen. Het zou natuurlijk fijn zijn als jouw persoonlijke groei vanzelf en snel verliep. Helaas is de realiteit iets minder rooskleurig, maar zeker niet minder leuk! Neem de tijd om te leren en je doelen te behalen. Val en sta weer op. Zo bouw jij doorzettingsvermogen op en ontwikkel jij een quit quitting mindset!

Je bent echt niet de enige die worstelt met het feit dat het niet allemaal in een keer lukt. Neem bijvoorbeeld, J.K. Rowling, de schrijfster van de geweldige en wereldbekende Harry Potter boeken. Zij werd geconfronteerd met afwijzing na afwijzing toen ze probeerde haar eerste Harry Potter-boek uit te geven. Ze zette echter door en haar boeken werden een van de best verkopende boekenreeksen in de geschiedenis. Dit verhaal is een van vele voorbeelden die het belang benadrukken van vastberadenheid, veerkracht en doorzettingsvermogen bij het nastreven van jouw doelen en dromen. 

dUS..

"Quit quitting" is dus geen instant-succesverhaal, maar het is een krachtige levenshouding die kan leiden tot groei, voldoening en uiteindelijk succes. Ook al lijkt je wifi het weer niet te doen als je nog bezig bent met die ene deadline of je laatste werk wil afronden. Het is normaal om dit soort tegenslagen te ervaren! Vergeet vooral niet dat doorzettingsvermogen en vastberadenheid je zullen helpen door die uitdagingen heen te komen en je doelen te bereiken. Juist dat is quit quitting. Het gaat niet om perfectie, maar inzet! Blijf gefocust op je doelen en blijf geloven in jezelf, want met de juiste mindset is alles mogelijk!

ASA Talent

Nieuwste vacatures

Housekeeping Andre Rieu Parttime

  • Maastricht
Als Housekeeping Medewerker ben jij verantwoordelijk voor het schoonmaken en onderhouden van onze luxe kamers en publieke ruimtes. Je zorgt ervoor dat onze gasten kunnen genieten van een schone en nette omgeving tijdens hun verblijf. Tot jouw taken b...

Keukenmedewerker André Rieu Parttime

  • Maastricht
Hey daar!Ben jij een echte kookliefhebber met ervaring en wil je werken in een luxe hotel in het prachtige Maastricht? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze opdrachtgever zoeken wij een enthousiaste en gedreven keukenhulp om het team te versterk...

BARMEDEWERKER LUXE HOTEL Parttime

  • Maastricht
Ben jij een echte horecamedewerker en op zoek naar een unieke baan in Maastricht?Een luxe hotel in het hart van deze prachtige stad zoekt enthousiaste barmedewerkers om het team te versterken tijdens de wereldberoemde concerten van André Rieu. In d...