ASA Talent
Inloggen
Favorieten heart icon

9 dingen waar je je alleen druk om maakt in je studententijd

18 augustus 2021

1. Of je dat ene vak gaat halen

Extra slijmen bij de docent, aantekeningen van je klasgenoten overnemen en de hele nacht door blokken. Het vak is best wel moeilijk is en al die verhalen van ouderejaars die dit vak voor de derde keer doen stellen je niet gerust. Als je dit vak gehaald hebt, ben je écht blij.  

2. Hoe je je kamer gaat inrichten

Je hebt met veel pijn en moeite een plekje kunnen vinden in je studiestad, maar hoe ga je die eigen maken? Het duurt een tijdje voordat je het eerste kunstwerkje aan de muur hebt hangen en iedere keer vraag je jezelf af hoe en waar je de volgende gaat hangen. 

3. Meegaan met de nieuwste trends

Grijs haar, grote gebreide truien, colletjes, de nieuwste iPhone, op de hoogte zijn van Game of Thrones. Het is wat. En je wil natuurlijk niet de loser zijn die met alles een seizoen achterloopt.

4. Hoe je eruit ziet als je gaat werken

Want wie weet kom je wel iemand tegen waar je er goed uit voor wil zien. Je weet maar nooit. 

5. Verenigingen en clubs

Bij welke vereninging moet je je aansluiten? Wil je in een dispuut of vorm je toch liever een jaarclub? Allemaal keuzes die je moet maken en ieder jaar moet je de keuze opnieuw maken. Ga je door? Wil je in het bestuur? Keuzes! 

6. Studieboeken

O ja, er moet ook geleerd worden. Zal je die boeken wel aanschaffen? Ze zijn best wel duur en je hebt al je stufi nodig om de rest van de maand nog te kunnen eten. Maar hoe ga je het tentamen halen zonder boek? 

7. Verenigingsfeestjes

Verplichte borrels, bardiensten en feestjes die je gewoon niet wil missen. Maar je wil eigenlijk ook nog studeren en je bent ook nog moe van de hele week al elke avond drinken. De keuze tussen wel of niet gaan is moeilijk, maar waarschijnlijk word je toch weer overgehaald door je vrienden. 

8. Uitgaan op donderdag

Eigenlijk hetzelfde als verenigingsfeestjes. Je wil uitgaan, maar je wil soms ook niet uitgaan. Deze situatie is het bekende donderdag dilemma. Je maakt je er ontzettend druk over, maar als puntje bij paaltje komt, sta je iedere donderdagavond gewoon weer in de kroeg. 

9. Een goed ritme vinden

Met al die avonden stappen is het nog knap lastig om een goed ritme te vinden. Soms college om half negen en soms pas om drie uur. Bij beide opties ben je of tot drie uur ’s nachts aan het netflixen, of tot drie uur ’s nachts op stap. Een dutje van vier tot zes in de middag lijkt voor jou wel te werken, maar negen uur 's ochtends je bed uit voor college... Man, man, man, wat is het leven zwaar. 

Studentenleven

Stemmenteller verkiezingen gemeente Tilburg

  • Tilburg
Wil jij graag aan de slag tijdens de verkiezingen op 15 en/of 16 maart voor de gemeente Tilburg? Ga via ASA aan de slag als stemmenteller!Op 15 maart zijn de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen en kan er worden gestemd. Als stemmentelle...

Vulploegmedewerker logistiek ochtend

  • Hengelo
Voor een meubelwinkel in Hengelo zijn wij opzoek naar vulploegmedewerkers logistiek voor in de ochtend en in het weekend! Als vulploegmedewerker logistiek ben jij verantwoordelijk voor het vullen van de winkel. Bij aanvang ontvang je instructies over...

Administratief juridisch medewerker

  • Enschede
Voor een bedrijf in Enschede zoeken wij een juridisch administratief medewerker oftewel een IP Asisstent.In deze functie houdt jij je samen met het team bezig met alle administratieve en organisatorische afhandelingen van alle voorkomende zaken in...