9 dingen waar je je alleen druk om maakt in je studententijd

Meisje die leest
18 augustus 2021

1. Of je dat ene vak gaat halen

Extra slijmen bij de docent, aantekeningen van je klasgenoten overnemen en de hele nacht door blokken. Het vak is best wel moeilijk is en al die verhalen van ouderejaars die dit vak voor de derde keer doen stellen je niet gerust. Als je dit vak gehaald hebt, ben je écht blij.  

2. Hoe je je kamer gaat inrichten

Je hebt met veel pijn en moeite een plekje kunnen vinden in je studiestad, maar hoe ga je die eigen maken? Het duurt een tijdje voordat je het eerste kunstwerkje aan de muur hebt hangen en iedere keer vraag je jezelf af hoe en waar je de volgende gaat hangen. 

3. Meegaan met de nieuwste trends

Grijs haar, grote gebreide truien, colletjes, de nieuwste iPhone, op de hoogte zijn van Game of Thrones. Het is wat. En je wil natuurlijk niet de loser zijn die met alles een seizoen achterloopt.

4. Hoe je eruit ziet als je gaat werken

Want wie weet kom je wel iemand tegen waar je er goed uit voor wil zien. Je weet maar nooit. 

5. Verenigingen en clubs

Bij welke vereninging moet je je aansluiten? Wil je in een dispuut of vorm je toch liever een jaarclub? Allemaal keuzes die je moet maken en ieder jaar moet je de keuze opnieuw maken. Ga je door? Wil je in het bestuur? Keuzes! 

6. Studieboeken

O ja, er moet ook geleerd worden. Zal je die boeken wel aanschaffen? Ze zijn best wel duur en je hebt al je stufi nodig om de rest van de maand nog te kunnen eten. Maar hoe ga je het tentamen halen zonder boek? 

7. Verenigingsfeestjes

Verplichte borrels, bardiensten en feestjes die je gewoon niet wil missen. Maar je wil eigenlijk ook nog studeren en je bent ook nog moe van de hele week al elke avond drinken. De keuze tussen wel of niet gaan is moeilijk, maar waarschijnlijk word je toch weer overgehaald door je vrienden. 

8. Uitgaan op donderdag

Eigenlijk hetzelfde als verenigingsfeestjes. Je wil uitgaan, maar je wil soms ook niet uitgaan. Deze situatie is het bekende donderdag dilemma. Je maakt je er ontzettend druk over, maar als puntje bij paaltje komt, sta je iedere donderdagavond gewoon weer in de kroeg. 

9. Een goed ritme vinden

Met al die avonden stappen is het nog knap lastig om een goed ritme te vinden. Soms college om half negen en soms pas om drie uur. Bij beide opties ben je of tot drie uur ’s nachts aan het netflixen, of tot drie uur ’s nachts op stap. Een dutje van vier tot zes in de middag lijkt voor jou wel te werken, maar negen uur 's ochtends je bed uit voor college... Man, man, man, wat is het leven zwaar. 

Studentenleven

Parttime energie coach

  • Rotterdam
Ben je op zoek naar een uitdagende en zinvolle positie in Rotterdam? Wil je je enthousiasme benutten om anderen te begeleiden bij het verduurzamen van hun woning en tegelijkertijd een inkomen verdienen? Dan is de rol van Energiecoach perfect voor jo...

Energieadviseur Duurzaamheid Parttime

  • Rotterdam
Ben je op zoek naar een uitdagende en betekenisvolle functie in Rotterdam? Wil je je enthousiasme inzetten om anderen te helpen bij het verduurzamen van hun woning en tegelijkertijd geld verdienen? Dan is de rol van Energieadviseur Duurzaamheid perfe...

Projectmanager Marketing parttime

  • Groningen
Ben jij de creatieve geest die marketingideeën naadloos kan vertalen naar aantrekkelijke producten? Beschik je over uitstekende kennis van grafisch ontwerp en evenementen? Dan is deze functie iets voor jou!Voor onze opdrachtgever zoeken we een ged...