ASA Talent
Inloggen
Favorieten heart icon

Waarom werken leuker is dan studeren

18 augustus 2021

1. Geld

Het grootste voordeel van een werken is toch wel het, hopelijk riante, salaris dat elke maand braaf op je rekening wordt gestort. Niet meer wachten op de stufi, geen schulden maken bij DUO of bedelen bij paps en mams. Als starter verdien je gewoon lekker je eigen centjes waarvan je eindelijk die dure hebbedingetjes kunt kopen of in de zomer een verre reis maakt.

2. Echt weekend

Als student heb je nog weleens de pech dat je de nodige weekenden verplicht in de UB moet doorbrengen, of je geld in de supermarkt moet verdienen. Als je werkt is het in het weekend ook echt weekend. Je hebt geen papers te schrijven of tentamens voor te bereiden, waardoor je maximaal kunt genieten van de vrije tijd die je hebt.

3. ‘Voor het echie’

Tijdens je studie leer je alles uit boeken en pas je het toe voor fictieve opdrachten of voor spek en bonen. Prima als je het nog moet leren, maar het geeft meer voldoening als je ‘voor het echie’ werkt. Wanneer je aan het werk gaat kun je eindelijk alle opgedane kennis in de praktijk toepassen en niet alleen voor een stomme studieopdracht waar naast je docent niemand meer naar kijkt.

4. Collega’s

Natuurlijk kan samen studeren erg gezellig zijn, maar over het algemeen is het leven van een hard studerende student nogal eenzaam. Je moet namelijk toch echt zelf al die opdrachten maken en leerstof doornemen. Als starter heb je het daarom beter bekeken, want met een beetje geluk krijg je er een hele groep leuke collega’s bij waar je niet alleen dagelijks gezellig mee samenwerkt, maar op vrijdagmiddag ook de kroeg mee induikt.

5. Extraatjes

Als student hoef je met de feestdagen absoluut geen kerstpakket van de universiteit te verwachten en ook borrels waar je gratis mag drinken zijn zeldzaam. Dan heb je het als starter vaak toch beter bekeken met bedrijfsuitjes, bonussen en cadeautjes onder het mom van relatiegeschenken.

Voor afstudeerders

Stemmenteller verkiezingen gemeente Tilburg

  • Tilburg
Wil jij graag aan de slag tijdens de verkiezingen op 15 en/of 16 maart voor de gemeente Tilburg? Ga via ASA aan de slag als stemmenteller!Op 15 maart zijn de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen en kan er worden gestemd. Als stemmentelle...

Vulploegmedewerker logistiek ochtend

  • Hengelo
Voor een meubelwinkel in Hengelo zijn wij opzoek naar vulploegmedewerkers logistiek voor in de ochtend en in het weekend! Als vulploegmedewerker logistiek ben jij verantwoordelijk voor het vullen van de winkel. Bij aanvang ontvang je instructies over...

Administratief juridisch medewerker

  • Enschede
Voor een bedrijf in Enschede zoeken wij een juridisch administratief medewerker oftewel een IP Asisstent.In deze functie houdt jij je samen met het team bezig met alle administratieve en organisatorische afhandelingen van alle voorkomende zaken in...