Ik ben afgestudeerd, wat nu?

18 augustus 2021

Verder studeren

Zie je het nog niet zitten om te gaan werken, wil je eigenlijk een andere richting op of wil je graag een master halen? Doen! Je kunt na je bachelor natuurlijk een andere bachelor gaan volgen, maar uiteraard ook een master. Afhankelijk van je vooropleiding moet je misschien wel een toelating doen of een premaster volgen. Een premaster stoomt je klaar voor je master en zorgt dat je kennis in no time op het niveau is dat je nodig hebt om de master te kunnen volgen.

Houd er wel rekening mee dat je geen studiefinanciering meer krijgt en je in sommige gevallen een hoger bedrag aan collegegeld, het instellingsgeld, moet betalen. 

En, mocht het iets voor je uitmaken: over het algemeen krijg je in de toekomst met een master een hoger loon dan met alleen een (hbo-)bachelor.

Reizen

Nu is de perfecte tijd om te reizen: je bent nog niet gebonden, hebt geen huis, kinderen of vaste baan en dus geen grote verplichtingen. Bovendien kan een (langere) reis goed staan op je cv. Ontdek een andere cultuur, ga vrijwilligerswerk doen of zelfs werken in het buitenland.

Baan zoeken

Je kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ een baan zoeken. Alle hulp die je daarbij nodig hebt, vind je bij sollicitatietips.

Traineeship

Een traineeship is in feite een baan waarin je opgeleid wordt binnen het bedrijf. Vaak werk je op verschillende afdelingen in het bedrijf, zodat je uit kunt zoeken wat bij jou past. Traineeships zie je vaak voor managementfuncties, maar komen in bijna elke branche voor. Meestal duurt het traject zo’n twee tot drie jaar, waarin je intensief begeleid wordt en vaak een deel van je werktijd besteedt aan een interne opleiding.

Werkervaringsplek

Als je geen baan kunt vinden in jouw vakgebied, dan kun je ervoor kiezen om te solliciteren voor een werkervaringsplek. Dit is een tijdelijke baan voor minimumloon, waarmee je werkervaring kunt opdoen en je netwerk kunt uitbreiden. 

Voor afstudeerders

Weekenden parttime werken horeca

  • Hengelo
Opzoek naar een horeca bijbaantje voor de maand oktober? Dan is deze functie als parttime horeca medewerker wellicht wat voor jou!Voor een van de grootste winkelketens op het gebied van woninginrichting zijn we opzoek naar food medewerker voor op d...

Promotiemedewerker parttime

  • Ede
Vind je het leuk om mensen gratis producten weg te geven? Dan is dit wat voor jou!Als parttime promotie medewerker ga je in de Jumbo producten promoten. De diensten zijn altijd van 11.00-17.00 uur op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag. Het ga...

Koken in de Zorg Parttime

  • Nijmegen
Ben jij gepassioneerd over eten? En houd jij ervan om een gezellig praatje te maken met mensen? Dan hebben wij de perfecte werkplek voor jou!Voor onze opdrachtgever zoeken wij iemand met een grote liefde voor de keuken én de zorg.Als keukenmedew...