Zo laat je een frisse wind waaien door je bedrijfsprocessen

2 lachende vrouwen
26 september 2023

Verouderde communicatievormen om een kandidaat te werven, onduidelijkheden als het gaat om het sollicitatieproces en het toepassen van handmatige administratieve werkzaamheden bij het opmaken van een contract. Dit zijn herkenbare aspecten van bedrijven die zijn vastgeroest in hun oude bedrijfsprocessen. Het efficiënter inrichten van bedrijfsprocessen is belangrijk voor de toekomst van je bedrijf. Je zorgt ervoor dat zowel je medewerkers als klanten een Wow-ervaring krijgen. De nieuwe geautomatiseerde processen zetten je bedrijf in het zonnetje, waardoor je meer binding krijgt met je klanten. Procesoptimalisatie helpt je bij het werven van werkzoekende studenten. Dus: zet de knop om en laat die frisse wind door je bedrijf waaien!

Hoe benader je Gen-Z?

Ben je als bedrijf op zoek naar werkzoekende studenten? Om de generatie Z te benaderen is het van belang dat je openstaat voor nieuwe ideeën en oude bedrijfsprocessen kan ombuigen. Verdiep je in de behoeften van generatie Z en maak gebruik van nieuwe apps om deze generatie te werven. Wil je weten hoe je als werkgever Gen-Z benadert en aan je bedrijf bindt? Lees dan snel verder!

Het werven van Gen-Z begint voor een student met het analyseren van relevante skills en passies voor de job. Maar vaak loop je als student tegen een muur, een dikke, betonnen muur genaamd "Vastgeroeste Bedrijfsproces" Het is alsof je in een tijdmachine bent gestapt en rechtstreeks naar de jaren '90 bent gegaan. Het duurt weken om simpelweg je cv in te dienen, je moet een sollicitatiebrief van 1000 woorden schrijven en als je geluk hebt, krijg je ergens in de verre toekomst een reactie.

Lees ook: Gen-Z werven met persoonlijke benadering

Dat is waar ASA Talent het verschil maakt. Door ouderwetse bedrijfsprocessen overboord te gooien, zijn we overgestapt naar de 21e eeuw. Hieronder lees je 5 stappen hoe je jezelf als bedrijf kunt onderscheiden binnen de uitzendbranche:

1. Snelle reactietijd:

We leven in een wereld van snelle communicatie. Als een kandidaat een sollicitatie stuurt, wees dan actief. Generatie Z heeft graag een snelle reactie en wil niet wekenlang in onzekerheid verkeren. Zelfs als het gewoon een vriendelijke "Bedankt, maar nee bedankt" is, dan is dat goud waard voor ons, omdat we onze tijd niet willen verspillen.

2. Efficiënte sollicitatieprocedure:

ga voor een gestroomlijnd sollicitatieproces. Laat ellenlange sollicitatieformulieren links liggen en vraag alleen naar de essentiële informatie. Zo is het voor Gen-Z makkelijk en snel om te reageren op een vacature. Geen verspilde tijd, geen gedoe.

3. Transparantie:

Voor studenten is het belangrijk om te weten waar ze aan toe zijn. Geef duidelijke informatie over het sollicitatieproces, de verwachtingen en het bedrijf zelf. Geen verborgen verrassingen.

4. Flexibiliteit:

Studenten hebben een druk leven; studeren, colleges volgen, naar feestjes en een studentenvereniging. Zorg dat je als bedrijf flexibele werkopties hebt die aansluiten bij hun behoeften. Of het nu gaat om parttime, tijdelijk of projectmatig werk, ze hebben het allemaal.

5. Investering in ontwikkeling:

Bekijk Gen-Z op een andere manier. Ze zijn niet alleen als werknemers, maar ook potentiële talenten voor de toekomst. Draag als bedrijf trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden aan om Generatie-Z te helpen groeien en slagen in hun carrière.

Lees ook: Nog meer feiten over Generation Z

Het advies van werkzoekende studenten

Het is tijd om het roer om te gooien en die vastgeroeste bedrijfsprocessen vaarwel te zeggen. Generatie Z heeft een moderne werkplek nodig en wil graag gewaardeerd worden. De tijd van een student is immers kostbaar.

Wil je als werkgever Gen-Zers aantrekken en behouden in deze snel veranderende wereld? Begin dan met de 5 hierboven beschreven stappen. Het is tijd om te evolueren. ASA Talent voor werkgevers staat klaar om je te helpen, samen geven we de toekomst van werk optimaal vorm! 💪🚀

Werkgevers

Nieuwste vacatures

Administratief medewerker

  • Enschede
Wil jij graag een bijdrage leveren aan een belangrijk maatschappelijk onderzoek en wil jij jouw administratieve skills een boost geven? Dan zijn we op zoek naar jou!Voor een bedrijf in Enschede zijn we op zoek naar enthousiaste en nauwkeurige kand...

Productiemedewerker parttime

  • Malden
Ben jij op zoek naar een plek waar je de komende twee maanden even lekker kunt werken om flink wat geld te verdienen? Zoek dan niet verder, OCI bv is op zoek naar bikkels die hun komen helpen. Jij zal verantwoordelijk zijn voor het in elkaar zetten v...

Schoonmaakmedewerker Hanze Groningen

  • Groningen
Ben jij een vroege vogel en vindt jij het fijn om lekker actief bezig te zijn in de vroege uurtjes van de ochtend? ⏰ Lees dan vooral verder!Voor de locatie Hanzehogeschool Groningen zijn wij op zoek naar zelfstandige schoonmakers die weten van aan...