Welke bijbaan verdient het meest?

Mevrouw met dollars in haar handen
22 maart 2022

Slapend rijk worden, wie wil dat nou niet? Jammer genoeg is dat (nog) geen betaalde baan. Maar welke bijbaan is dan wel het beste voor je portemonnee? Hier vind je de 10 best betaalde bijbanen, zodat je alvast kunt beginnen met sparen voor je vakantie, droomhuis of je studieschuld afbetalen.

Het gaat niet alleen om wat extra geld; het is een kans om vaardigheden te ontwikkelen, je netwerk uit te breiden, en misschien zelfs een voorsprong te krijgen in je toekomstige carrière. Maar hoe vind je een bijbaan die goed betaalt en ook bij je past? Hieronder verkennen we de top best betaalde bijbanen en geven we je inzicht in wat ze inhouden, wat je nodig hebt om te starten, en waarom ze zo goed betalen.

Best Betaalde Bijbanen

 1. Telefonische Verkoop: Verdien tot €40 per uur

  Bij telefonische verkoop zijn sterke communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht vereist. De hoge verdiensten zijn te danken aan commissies bovenop een basisloon.

 2. Thuiszorgmedewerker: Verdien tot €29,18 per uur

  Als thuiszorgmedewerker heb je een hart voor zorg en een mensgerichte aanpak. De goede betaling weerspiegelt de vraag en het maatschappelijke belang van deze rol.

  Een bijbaan in de zorg is niet alleen een mooie bijbaan, maar ook zeker goed voor je portemonnee! Ga bijvoorbeeld aan de slag in de thuiszorg en help ouderen bij het huishouden. Vooral nu zitten ouderen vaak eenzaam thuis, het is daarom belangrijk dat er iemand langskomt en helpt met verschillende taken en gezellig samen even een bakje koffie drinkt. Zo krijgen zij weer een lach op hun gezicht. En jij natuurlijk ook!

  Er zijn nog veel andere leuke bijbanen in de zorg. Voor sommige is een medische opleiding een pré, maar voor veel banen kun je met een korte cursus ook aan de slag. Op dit moment is er veel vraag naar banen in de zorg.

  Lijkt een baan in de zorg je wat? Bekijk dan al onze vacatures in de zorg en vind een bijbaan waar je zowel voor anderen als je vakantiegeld zorgt.

 3. Helpdeskmedewerker: Tot €23,32 per uur

  Ben je goed in communiceren en maak je graag mensen blij? Ga dan aan de slag als klantenservicemedewerker. Voor deze functie is bepaalde (technische) kennis en geduld nodig. Het uurloon compenseert voor de gespecialiseerde kennis en probleemoplossende vaardigheden. Vaak word je intern opgeleid en heb je dus alleen een goeie motivatie nodig.

 4. Maaltijdbezorger: Tot €19,38 per uur

  Als maaltijdbezorger is flexibiliteit en mobiliteit belangrijk. De verdiensten zijn afhankelijk van het aantal leveringen.

 5. Administratief Werk: Tot €18,80 per uur

  Vereist nauwkeurigheid en organisatorische vaardigheden. Het werk wordt goed betaald vanwege de precisie die het vereist. En is veel achter een computer zitten helemaal jouw ding? Ga dan kantoorwerk doen! Er zijn veel verschillende functies binnen dit gebied, dus ook iets wat goed bij jou past. Ben je goed in plannen en organiseren, dan is secretaresse wat voor jou.

  Op dit moment wordt er veel thuisgewerkt en dus ook bij deze banen. Hierdoor kun je simpel geld verdienen vanuit je huiskamer! Check al onze administratieve vacatures voor allerlei leerzame en goed verdienende parttime kantoorbanen.

 6. Horeca-Werk: Tot €15,20 per uur

  Werken in de horeca vereist sociale vaardigheden en een dynamische houding. De betaling reflecteert de levendige en veeleisende werkomgeving. En in de horeca werken heeft één groot voordeel: fooi! Op een drukke dag kun je zo je eigen salaris verdubbelen. Ook staat het goed op je cv, omdat je leert hoe je het beste met mensen om kunt gaan. Kijk op de website voor alle horeca vacatures en vind een goedverdienende horecabaan bij jou in de buurt!

 7. Bijles Geven: Tot €15 per uur

  Expertise in een bepaald vakgebied en het vermogen om kennis over te dragen zijn nodig. De verdiensten belonen de educatieve bijdrage.

 8. Nanny: €15 per uur

  Betrouwbaarheid en een goede omgang met kinderen zijn essentieel. Het uurloon erkent het belang van deze verantwoordelijke en zorgzame rol.

 9. Veldwerker: €15 per uur

  Veldwerk vereist vaak specifieke kennis en de bereidheid om buiten te werken. De betaling is voor het unieke karakter van het werk.

 10. Chauffeur: €15 per uur

  Een rijbewijs en goede rijvaardigheden zijn nodig. Deze rol wordt goed betaald vanwege de verantwoordelijkheid en flexibiliteit die het vereist.

  Ben jij een grote fan van auto’s en wil je in vette auto’s rijden terwijl je geld verdient? Word dan student chauffeur Easy Way! Je rijdt allerlei soorten auto’s naar de klanten en reist terug met het OV. Het is een afwisselende baan, met flexibele uren. Ook krijg je meer rijervaring, waar je later voordeel van hebt.

  Ben je geïnteresseerd? Kijk dan hier alle vacatures van Easy Way voor een bedrijfslocatie in jouw buurt!

Naast het kiezen van een bijbaan op basis van loon, overweeg ook hoe elke baan aansluit bij je studie en toekomstige carrièreplannen. Een bijbaan moet meer zijn dan alleen een manier om geld te verdienen; het kan een waardevolle stap zijn in je professionele ontwikkeling.

Handige tips voor het vinden van jouw perfecte bijbaan:

 • Analyseer je vaardigheden en interesses
 • Onderzoek lokale mogelijkheden
 • Zoek flexibiliteit
 • Gebruik je netwerk

Met deze tips ben je goed voorbereid om de best betaalde bijbaan te vinden die bij jou past. Begin je zoektocht nu en maak de eerste stap naar een lonende ervaring - zowel financieel als professioneel.

Ga snel op zoek naar jouw nieuwe goed betalende bijbaan op asatalent.nl of klik op jouw stad hieronder en wie weet is je studieschuld zo afbetaald.

                                                                                               
Studenten bijbaan AmsterdamStudenten bijbaan Arnhem
Studenten bijbaan Den HaagStudenten bijbaan Delft
Studenten bijbaan DeventerStudenten bijbaan Enschede
Studenten bijbaan EindhovenStudenten bijbaan Groningen
Studenten bijbaan HaarlemStudenten bijbaan Leiden
Studenten bijbaan MaastrichtStudenten bijbaan Nijmegen
Studenten bijbaan RotterdamStudenten bijbaan Tilburg
Studenten bijbaan UtrechtStudenten bijbaan Zwolle

Geldzaken

Nieuwste vacatures

Facilitair Zorg medewerker Ziekenhuis Parttime

 • Nijmegen
Ben jij klaar voor een uitdagende en afwisselende functie waarin je een cruciale bijdrage levert aan een schone en comfortabele zorgomgeving voor de patiënten van RadboudUMC in Nijmegen? Grijp dan deze unieke kans! Wij zoeken enthousiaste facilitair...

Apotheek medewerker ziekenhuis

 • Maastricht
Ben jij direct beschikbaar voor minimaal 32 uur per week? Heb je een HBO-diploma op zak? Of volg je een universitaire studie en heb je de komende maanden extra tijd? Heb je affiniteit met de zorg en wil je je cv een boost geven?Dan is dit jouw kans...

Schoonmaakmedewerker Zwembad Parttime

 • Maastricht
Maak een plons in je nieuwe carrière als zwembadschoonmaak medewerker in Maastricht!In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende schoonmaaktaken in en rond de zwembaden, inclusief de kleedkamers, douches en gemeensch...