5 tips voor jouw Koningsdag thuis

Tompoes met nederlandse vlag
18 augustus 2021

1. Begin Wonings-/(bal)koningsdag met de Koning

De échte Koningsdagtraditie is toch wel het officiële programma van het Koningshuis. De gehele familie van Oranje- Nassau sierlijk wuivend door de straten van dé uitverkoren Nederlandse plaats waar het feest mag plaatsvinden. Modern als ze zijn, doen ze het voor het 2e jaar via een livestream. Vanaf 10.00 uur kun jij intunen voor het Wilhelmus. En je hoeft echt niet alle 15 coupletten te kennen. De rest van de dag kun jij het gezin online volgen en om 16.30 uur proosten op de verjaardag van onze Koning. Lang zal hij leven!

2. Spreid online je kleedje

Was jij die fanatiekeling die al een paar dagen van tevoren zijn territorium ging afbakenen met stoepkrijt om zo het beste plekje te krijgen voor de kleedjesmarkt? Nu doen we dat online. Verdien een leuk centje tijdens Koningsdag door jouw zolder leeg te ruimen en jouw oude meuk aan te bieden aan de verzamelaars. Of struin het internet af naar de beste, leukste, meest historische koopjes en waan je voor heel even tussen hordes mensen die ook maar één doel hebben: met een gevulde boodschappentas naar huis.

3. Heel Holland bakt…tompoucen

Wat is Koningsdag zonder een oranje tompouce. Niks. En nu je vandaag toch extra tijd hebt: trek je schort uit de kast en vind de bakkoning(in) in jezelf! Je kunt al die tompoucen natuurlijk voor jezelf houden – zouden wij heel goed begrijpen – maar  sharing is caring. Maak ook andere blij met jouw overheerlijke baksels.

4. Je bent nooit te oud voor Oudhollandse spellen

Misschien voel je je er ietwat te oud voor, maar in het kader: “we hebben toch niets beters te doen”, zoek in je herinneringen even goed naar alle Oudhollandse spellen die je nog weet. Spijkerpoepen, koekhappen, zaklopen of een fanatiek potje sjoelen. Ga even goed op zoek naar het fanatieke kind in jezelf!

5. Zoek je vrienden online op

Escape rooms, distant disco’s, pubquizen: je kunt het je zo gek niet bedenken of je kunt het tegenwoordig ook online doen. Door de coronacrisis kwam bij veel ondernemers de creatieve kant naar boven. Laat online nou dé perfecte plek zijn om Koningsdag toch met je vrienden te vieren. Met op de achtergrond de zoete klanken van Nederlands talent tijdens het concert van de Streamers. Kijk wel uit met de oranjebitter: want voor je het weet, kom je de escape room niet meer uit!

Wij kunnen niet wachten om volgend jaar weer met zijn allen het Wilhelmus ten tonele te brengen, ergens op een groots festivals te hossen of met je vrienden in de plaatselijke feesttent te staan. Maar tot die tijd: maak er ook dit jaar een onvergetelijke dag van!

Heb je tijdens Koningsdag toch te veel geld uitgegeven aan bier, tompoucen of een nieuwe oranje outfit en kun je wel wat extra geld gebruiken? Bekijk dan hier onze vacatures en ga aan de slag.

Studentenleven

Nieuwste vacatures

Directiesecretaresse tijdelijk zorg

  • Nijmegen
Ben jij communicatief sterk, kan jij het overzicht bewaren en heb jij een secretariële achtergrond? Dan zijn we op zoek naar jou!Voor onze opdrachtgever, Pro Persona, zijn we op zoek naar een ervaren directiesecretaresse voor 36 uur per week gewens...

Carwash Medewerker

  • Den Bosch
Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging? Vind jij het leuk om bezig te zijn met auto’s en heb je een passie voor schoonmaak? Wij zijn op zoek naar enthousiaste fulltime medewerkers die ons team willen versterken bij de ANAC Carwash in Nijmegen!Als...

Parttime Carwash Medewerker

  • Den Bosch
Ben jij op zoek naar een flexibele (bij)baan? Steek je graag je handen uit de mouwen en ben je klantvriendelijk? Kom dan het gezellige team van ANAC Carwash Den Bosch versterken!Voor onze opdrachtgever, ANAC Carwash, zijn we op zoek naar parttime t...